USKRŠNJA DONACIJA: Imlek snabdeva ustanove za nezbrinutu decu


13. IV 2023 | Kompanija Imlek nastavlja svoju dugogodišnju tradiciju pružanja podrške zajednici u kojoj posluje, a naročito deci koja žive u ustanovama bez roditeljskog staranja. U skladu s tim, ovog Uskrsa kompanija je donirala 400 litara Moja Kravica mleka štićenicima SOS Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici i uz tradicionalno kucanje jajima specijalno oslikanim Moja Kravica motivima ulepšala deci uskršnje praznike.

Ova donacija je samo prvi korak u dugom nizu humanitarnih akcija koje će kompanija Imlek sprovesti u narednom periodu. Kako bi pomogla ustanovama širom Srbije koje brinu o deci, kompanija Imlek je najavila donaciju ukupno 20 tona mleka u narednom periodu.

Godinama unazad Imek obeležava važne datume sa posebnim akcentom na najmlađe, i svoje projekte neretko realizuje uz pomoć brojnih vladinih i nevladinih organizacija i institucija. U skladu sa svojom misijom podizanja svesti roditelja i dece o značaju konzumacije mleka i mlečnih proizvoda, Imlek redovno donira mlečne napitke i brojne korisne poklone domovima za decu među kojima se posebno izdvaja brend Moja Kravica, kao simbol sigurnosti, detinjstva i zaštitni znak porodičnih vrednosti i tradicije.

“Srećni smo sto smo baš na Uskrs u Dečijem selu Sremska Kamenica i što imamo priliku da ga proslavimo zajedno sa mališanima iz ove ustanove. Kompanija Imlek najviše je usmerena na brigu o najmlađima i ulaganje u njihovo zdravo odrastanje, te su ove vrste aktivnosti ključne. Tradiciju nastavljamo i ove godine i veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da sa štićenicima iz SOS Dečijeg sela Sremska Kamenica obeležimo najlepše uskršnje običaje”, istakla je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

Kompanija Imlek redovno upućuje donacije različitim centrima i ustanovama za bolesnu i nezbrinutu decu, poput Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, Centra za integraciju mladih Svratište, Prihvatilišta za decu Beograda, kao i SOS Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, Doma za decu ometenu u razvoju ‘Kolevka’ u Subotici i Doma Pčelica u Nišu. Vodeći se idejom da je dečiji osmeh neprocenjiv, kompanija pored obeležavanja uskršnjih praznika tradicionalno donira svoje proizvode povodom početka školske godine, Svetskog dana mleka, božićnih praznika, Svetskog školskog dana mleka, Svetskog dana deteta, kao i Međunarodnog dana porodice. 

SOS Dečje selo je humanitarna organizacija koja brine o deci bez roditeljskog staranja i pruža im sigurnost, ljubav i podršku za njihov zdrav razvoj, a ova donacija će omogućiti deci u Sremskoj Kamenici da uživaju u ukusnom i hranljivom mleku koje će im pomoći u odrastanju i jačanju njihovog zdravlja, naglašavaju u kompaniji Imlek.