WINE MART 2019: PET ‘ZVEZDA HEDONIZMA’

1322019-engleskiDzin

13. II 2019. | Početkom marta naša zemlja će ugostiti bar pet ‘zvezda hedonizma’ koje ćemo moći da isprobamo.

1.         Čak i ako do sada niste čuli za engleski džin ‘Juni93’, biće vam zanimljivo da se sedište ove kompanije nalazi u Notingemu, ali se džin pravi u Srbiji. Naime, za proizvodnju ovog vrhunskog destilata koriste se organske bobice kleke koje rastu na Pešterskoj visoravni, na čak 1.500 metara nadmorske visine.

2.         Engleski džin vam je možda (a možda i nije) slabija strana, ali ste zato sigurno upoznati sa likom i delom našeg proslavljenog košarkaškog asa, Nenada Krstića koji se nakon sportske karijere veoma uspešno oprobao u pravljenju vrhunskih destilata – ali se opredelio za tradicionalni i prepoznatljivi srpski brend, rakiju, koju proizvodi u selu Ratina.

3.         Iz srpske Ratine putujemo pravo u francuski region Konjak, apelaciju Grand Champagne, dom nekih od najpoznatijih konjaka na svetu, kao i vinograda porodice Tesseron koja od davnina proizvodi luksuzne konjake. Njihov celokupni asortiman označava se sa ‘XO’, što znači ‘veoma star’, i predstavlja najprestižniju vrstu ovog pića.

4.         Da li ste znali da šato (Château) na francuskom jeziku bukvalno znači ‘dvorac’ ili ‘zamak’, ali da se u industriji vina tako nazivaju imanja na kojima se proizvodi vino, koji obuhvataju vinograde, podrume vina – a ponekad i pravi dvorac? Pet šatoa iz francuske regije Bordo koja će se u Srbiji predstaviti u martu svakako pripadaju vrhunskoj klasi.

Reč je o Château Pontet-Canet, Château CosdˈEstournel, Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, Domaines Rollan de By i Château de Pez ,koji će srpskoj publici predstaviti uglavnom selekciju vrhunskih crvenih vina, stvorenih za uživanje.

5.         Na kraju, otvorite šampanjac! Međutim, za ovu priliku – isključivo najbolji. I to najbolji na svetu! Na nedavno održanom ‘The Champagne & Sparkling Wine World Championship 2018’ u Londonu, kuća Louis Roederer proglašena je za najboljeg prizvođača šampanjca, a njhov Brut Premier poneo je najlaskaviju titulu – Supreme World Champion, time postavši najbolji šampanjac na planeti. Ako vam je ime ove kuće poznato, to nije neubičajeno – oni prave i čuveni šampanjac Cristal.

Ova zvezdana kolekcija, pravo sazvežđe uživanja i hedonizma, očekuje vas na manifestaciji Wine Mart, ekskluzivnom salonu vina koji se u Srbiji održava po drugi put u subotu, 2. marta 2019. u Prodajnom salonu BMW-a u Beogradu. Vinarije iz Srbije, Italije i Francuske, kao i drugi proizvođači pića, izložiće isključivo premium segment svog portfolija, pružajući nam šansu da prvi put u Srbiji isprobamo neka vrhunska vina i destilate.