VIŠE OD POLA DECENIJE RODITELJSKE KUĆE PRI ZADUŽBINI PORODICE KOSTIĆ

18. VI 2019. | Na tradicionalnom druženju povodom osnivanja Roditeljske kuće u okviru Zadužbine porodice Kostić u Novom Sadu, šestu godinu za redom, okupili su se predstavnici MK Groupa, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), kao i predstavnici Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

“U MK Groupu čvrsto verujemo da je obaveza svakog čoveka da pomaže drugima u skladu sa svojim mogućnostima. Bilo da se radi o osnivanju zadužbina, novčanim donacijama ili drugim dobrim delima, humanost je jedini način da kao društvo ostanemo na putu pravih vrednosti. Vođen tom idejom, pre više od pola decenije, predsednik MK Groupa je svoju porodičnu kuću u Novom Sadu, kao zadužbinu porodice Kostić, ustupio na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine. Od tada do danas, zajedno sa našim dragim prijateljima iz Nurdora i Instituta, omogućili smo da, pod okriljem ovog doma, svoje mesto nađe gotovo 60 porodica,“ rekao je Jovan Purar, direktor MK Groupa.

“Nama je od izuzetne važnosti to što znamo da na našem putu imamo pouzdane partnere. MK Group je tokom godina, u više navrata, kroz razne donacije doprineo radu našeg udruženja, a samim tim i unapređenju kvaliteta lečenja dece obolele od raka u Srbiji. Zajedno, nastavljamo borbu za naše mališane,“ navela je Joland Korora, predsednica Upravnog odbora Nurdora.

“Oko 60 dece obolele od malignih bolesti, koja nisu iz Novog Sada u toku oporavka od lečenja hemioterapijom, imala su mogućnost da borave u roditeljskoj kući u okviru Službe za hematologiju i onkologiju Instituta za zaštitu dece i omladine Vojvodine, u pratnji svojih roditelja. Na taj način omogućeni su im bolji standard lečenja, socijalizacija i mogućnost rehabilitacije u porodičnim uslovima koje pruža ova kuća. Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo je u poslednjih šest godina, koliko postoji Roditeljska kuća, izdvojio 48 miliona dinara za njen nesmetan rad i funkcionisanje“, istakla je zamenica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Ivanka Savić. Saradnja Pokrajinskog sekretarijata za zadravstvo i Roditeljske kuće biće nastavljena i u budućnosti.

Kako bi boravak dece obolele od malignih oboljenja učinila još humanijim, ovom prilikom MK Group obezbedio je dodatne zabavne sadržaje koje će deca moći da koriste.