USPEŠNO ODRŽAN 7. GOMEX ZRENJANINSKI POLUMARATON

3. X 2023. | U nedelju, 1. oktobra, ulicama Zrenjanina protrčalo je više od 800 takmičara. Sedmo, već tradicionalno izdanje ove ulične trke, okupilo je i ove godine veliki broj učesnika koji su se nadmetali u četiri discipline: polumaratonu, na stazi od 21,1 kilometara, Trci zadovoljstva (7km), štafetnoj trci (3x7km) i po prvi put, nordijskom hodanju (7km). Svečanom početku polumaratona, prethodila je dečija trka. Generalni sponzor 7. Zrenjaninskog polumaratona bio je trgovinski lanac Gomex.

Pobednici polumaratonske trke su prvak Srbije u trčanju na duge staze Đuro Borbelj iz Apatina i Ivana Živković iz Beograda. Borbelj je stazu istrčao u vremenu 1:14:05, dok je Ivana zabeležila rezultat od 1:27:46. Polumaratonsku trku završilo je 239 takmičara, drugo mesto osvojio je Vjačeslav Sokolov iz Novog Sada, a treće član zrenjaninskog Atletskog kluba AS023 Nemanja Đurić, koji je ujedno i najuspešniji domaći takmičar. U ženskoj konkurenciji, drugoplasirana je Aleksandra Pejić, dok je treće mesto zauzela Jasna Radivojev.

Trku zadovoljstva završilo je 460 učesnika, štafetnu trku 24 i nordijsko hodanje 14. Moramo istaći najstarijeg učesnika, Vladu Stevanovića iz Beograda, koji je još jednom došao u Zrenjanin i uspešno nastupio u Trci zadovoljstva, ovoga puta kao 89-to godišnjak. Ekipu kompanije Gomex predstavljalo je 35 zaposlenih.

Deca su trčala glavnom zrenjaninskom ulicom, do Trga slobode i Gradske kuće dok je trasa polumaratona vodila je poznatim ulicama kroz centar Zrenjanina, preko Malog i Žutog mosta, sve do naselja 4. jul i Dositej Obradović i nazad, kroz ulice Dr Laze Kostića, Koče Kolarova i Vojvode Petra Bojovića. Start i cilj bili su na Trgu slobode.

Ove godine upriličen je na Trgu slobode i zanimljiv prateći program. Uoči starta trke, učesnici i publika uživali su u nastupu orkestra Vojske Srbije, program je, uz muzički šlagvort, vodio popularni Igor Blažević – Prljavi inspektor Blaža, a manifestacija je okončana nastupom grupe ‘So Sabi’.