KOMPANIJA IMLEK TRADICIONALNO DONACIJAMA OBELEŽILA SVETSKI DAN ŠKOLSKOG MLEKA

autor fotki: Uroš Pajić

3. X 2023. | Povodom Svetskog dana školskog mleka, kompanija Imlek tradicionalno je uručila donaciju Moja Kravica mlečnih paketa Svratištu za decu i mlade u Beogradu i Novom Sadu, kao i udruženjima ’Anđeli Severa’ i  ’Vitezovi osmeha’.

Tokom sedam decenija poslovanja, Imlek kontinuirano ulaže u lokalnu zajednicu kroz brojne projekte koji za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života sugrađana, pre svega onih najmlađih, a donacije domovima za decu bez roditeljskog staranja sastavni su deo poslovanja ove kompanije.

“Kompanija Imlek tradicionalno donira brojne ustanove za decu širom Srbije, a ovog puta smo to učinili povodom Svetskog dana školskog mleka, kako bi skrenuli pažnju na značaj mleka u svakodnevnoj ishrani. Pored neprocenjive radosti na licima dece, zadovoljstvo nam pričinjava i činjenica da naši mlečni proizvodi pozitivno utiču na njihovo odrastanje. Sa tim ciljem i naša kompanija već više od decenije obeležava ovajdatum kako bi široj javnosti, roditeljima i deci predočila sve benefite konzumacije mleka”, izjavio je Jovan Bugarčić, direktor marketinga kompanije Imlek.

Svetski dan školskog mleka utemeljen je 29. septembra 2000. godine od strane Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), a osnovni cilj obeležavanja je podsećanje na značaj konzumacije mleka i mlečnih proizvoda posebno kod dece školskog uzrasta, i značaja za njihov pravilan rast i razvoj.