NOVE JUTRO  RADNJE ŠIROM SRBIJE

3. X 2023 | Nakon otvaranja prvih ambasador radnji u okviru Metro trgovačke franšize, u toku septembra meseca otvoreno još čak sedam Jutro objekata širom Srbije.

U partnerstvu sa svojim profesionalnim kupcima-trgovcima Metro je tokom prethodnog meseca otvorio četiri radnje u Beogradu (u Zemunu, na Vračaru, na Karaburmi i na Bogosloviji), dve u Leskovcu i jednu u Ćupriji.

Jutro franšizu odlikuje pravi partnerski proces u kojem pri transformaciji samostalnog trgovačkog objekta, Metro vlasnicima radnji pruža podršku u zameni i nabavci nove opreme, brendiranju, kao i kroz savete koji se odnose na unapređenje asortimana, usluge, ali i poslovanja uopšte.

“Metro je pokrenuo Jutro franšizu, jer prepoznaje potrebu da se malim, nezavisnim, trgovcima u Srbiji pomogne ne samo da opstanu na tržištu, već i da zaista ispune svoj pun potencijal, koji nije mali kada se pažljivije pogleda doprinos domaćoj ekonomiji. Postoje i dublji razlozi zašto su samostalne trgovine bitan faktor srpske privrede i oni postaju očigledni kada shvatimo stanje na terenu. U većini slučajeva van gušće naseljenih centara, sem malih, nezavisnih, trgovačkih objekata – lokalne zajednice nemaju druge opcije za snabdevanje neophodnim namirnicama za svakodnevni život. Briga o samostalnim trgovcima je zapravo briga o razvoju poslovanja i unapređenju usluge”, izjavio je Dušan Čolović, Direktor prodaje i operacija u kompaniji Metro Cash & Carry Srbija.

Vlasnici radnji su izuzetno zadovoljni izvedenim radovima i investicijama, ali da je Jutro franšiza potrebno osveženje na tržištu, potvrđuju pre svega njeni redovni kupci.

Metro Srbija u novu poslovnu godinu ulazi sa devet radnji u novoj franšizi, sa ciljem da Jutro osvane na još nekoliko desetina lokacija u našoj zemlji, u narednih 12 meseci.