USPEŠAN POČETAK DRUGOG SAJMA ‘BELGRADE FOOD SHOW’

10.10.2019 - belgrade food show copy 2

10. X 2019. | Više od 100 izlagača iz industrije voća, povrća, mesa i mlečnih proizvoda predstavlja svoje visokokvalitetne proizvode 10. i 11. Oktobra, odnosno danas i sutra na drugom po redu sajmu ‘Belgrade Food Show’. U organizaciji Projekta za konkurentnu privredu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Asocijacijom za promociju srpske hrane, ovaj sajam visokokvalitetne hrane omogućava izlagačima da pronađu investicione mogućnosti, sklope kupoprodajne ugovore i uspostave nova poslovna partnerstva.

Šenli Pinčoti, v.d. direktora misije USAID-a u Srbiji, istakla je da se među brojnim izlagačima nalazi više od 20 inovativnih kompanija sa jedinstvenim proizvodima koji su deo aktivnosti Premium Food Design Hub-a i dm inkubatora. USAID je podržao obe inicijative pružajući ovim firmama tehničku pomoć i stručnost kako bi mogle da unaprede svoje proizvode i pripreme ih za police maloprodajnih lanaca i supermarketa.

USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu u partnerstvu sa Asocijacijom za promociju srpske hrane ulaže napore u formiranju održive platforme za predstavljanje inovativnih, visokokvalitetnih srpskih prehrambenih proizvoda i podizanju međunarodnog profila zemlje u sektoru premijum hrane.

Prvi Belgrade Food Show 2018. pružio je odličnu priliku za više od 80 izlagača da ostvare partnerstva i sklope nove kupoprodajne ugovore sa više od 30 kupaca, predstavnika maloprodajnih lanaca i distributera iz 11 zemalja. Preko 600 posetilaca imalo je priliku da od 25 vrhunskih stručnjaka i preduzetnika tokom dvodnevnih edukativnih sesija i predavanja, stekne nova znanja o prehrambenoj industriji.