SINAGOGA SOMBOR: PRIHOD ZA DEVET MESECI 3,7 MILIJARDI

25.04.2019 - Deveta Sinagoga u Somboru copy

10. X 2019. | Sinagoga d.o.o. Sombor, veleprodaja i maloprodaja prehrambene robe, za prvih devet meseci 2019. godine ostvarila je prihod od 3,7 milijardi dinara, što je povećanje od 12% u odnosu na

isti period prošle godine.

Viši nivo rasta ostvaren je u maloprodaji (15%), a nešto manji u veleprodaji, uvozu ambalažnih papira i prodaji transportne i komercijalne ambalaže.

Ostvarena dobit je iznad prošlogodišnje, a povećanje je pre svega ostvareno zbog veoma niskog prošlogodisnjeg nivoa, a zatim i avansnih plaćanja pri nabavci robe i većeg dobijenog cassa sconta.

Rast prihoda je ostvaren kao posledica prošlogodisnjih ulaganja i otvaranja novih maloprodajnih objekata, kao i daljim širenjem veleprodajnih kupaca na čitavoj teritoriji Republike Srbije.

“Tržište je apsolutno prezasićeno svim kategorijama proizvoda i sve teže je obezbediti kontinuiranu prodaju, zadovoljavajući obrt zaliha, kao i prodajne cene koje su prihvatljive za kupce”, navode iz Sinagoge. Dodaju da u poslednjem kvartalu očekuju nešto usporeniji rast, jer u poslednjih nekoliko godina vreme praznika sve manje utiče na pojačanu tražnju i prodaju.