U TOKU JE IV PEKARIJADA

10. IV 2023 | Kvalifikacije za četvrtu po redu ‘Pekarijadu’ i takmičenje za naboljeg pekara Srbije završeni su u Lesaffre Pekarskom centru u Beogradu i FINS-u, Naučnom institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu.

Takmičenje po kategorijama nastavlja se u Nišu 22. i 23. aprila. u Studentskom centru, a potom sledi Požega 26. i 27. aprila, gde će se pekari profesionalci takmičiti u kategorijama: domaći hleb, burek, štrudla sa makom, pizza i umetničko delo, u srednjoj stručnoj školi ‘Ljubo Mićić’.

Finale najvećeg nacionalnog takmičenja planirano je za septembar i oktobar u Lesaffre Baking Centru u Beogradu, kada će se profesionalnim pekarima pridružiti i budući mladi pekari, koji će se takmičiti u kategoriji pogačica sa čvarcima. U novembru je planirano svečano proglašenje pobednika IV Pekarijade – kada ćemo znati ko je ‘Prvi među najboljima’ u svakoj od kategorija.

Sve informacije o dinamici takmičenja, lokacijama, kategorijama kao i propozicijama učestvovanja možete pratiti na oficijelnom sajtu www.pekarijada.rs, kao i na FB stranici Pekarijada na kojoj možete ispratiti foto izveštaje sa svakog takmičarskog dana.