APATINSKA PIVARA PRIKUPILA TONU ČEPOVA U AKCIJI ‘ČEP ZA HENDIKEP’

10. IV 2023 | U akciji prikupljanja čepova ‘Čep za hendikep’ koje Apatinska pivara već tradicionalno realizuje punih osam godina, prikupljena je jedna tona krunskih čepova. Čepovi su prikupljeni u saradnji sa partnerima i ugostiteljima sa kojima Apatinska pivara sarađuje, ali i u okviru nagradne igre ‘Apatinsko nagrađuje’, gde su svi čepovi koji su se našli u kovertama uvršteni u akciju ‘Čep za hendikep’. Na samom klasiranju čepova iz koverti bile su angažovane osobe sa invaliditetom, koje su pomogle da se i ti čepovi iskoriste za ovu humanu akciju.

“Apatinska pivara nam već tradicionalno izlazi u susret prikupljanjem velike količine čepova zahvaljujući kojima kupujemo ortopedska pomagala. Ponosan sam što smo krajem prošle godine proslavili 10 godina poslovanja, tokom kojih smo prikupili čak 550 tona čepova. U okviru naše akcije nabavljena su ortopedska pomagala za 118 osoba sa invaliditetom. Moram da pohvalim i sjajnu saradnju 1.500 obrazovnih institucija i 800 kompanija koje aktivno učestvuju u prikupljanju čepova”, rekao je Zoran Martinov, osnivač Udruženja ‘Čep za hendikep’. 

Apatinska pivara posluje po principima održivosti sa ciljem da što manje ambalažnog materijala završi na deponijama, a ujedno razvijaju inovativna rešenja zasnovana na cirkularnoj ekonomiju, smanjujući uticaj na životnu sredinu gde god je to moguće. Još jedan od zadataka im je i da motivišu partnere da sakupljaju čepove, vrše primarnu selekciju otpada i recikliraju.