ŠEST KOMPANIJA DOBILO PRIZNANJE BEOGRADSKI POBEDNIK

24122018-privredna komora beograda

24. XII 2018 | Tradicionalne godišnje nagrade Privredne komore Srbije – Privredne komore Beograd Beogradski pobednik uručene su 21. decembra 2018. godine najboljim kompanijama i pojedincima za ostvarene rezultate u prethodnoj godini. Nagrade se dodeljuju već 33 godine za rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede, a ove godine nagradu Beogradski pobednik dobilo je šest privrednih društava.

Na svečanosti u Skupštini grada Beograda nagrade su uručene kompanijama dm, Nelt, Ball Packaging Europe, Grand kafa, Servoteh i Svetlost teatar.

Godišnja nagrada Poslovna liderka godine uručena je v.d.direktorki Naučno-tehnološkog parka u Beogradu Gordani Danilović Grković, dok je nagrada Poslovni lider godine pripala Slobodanu Petroviću, vlasniku porodične kompanije Visaris. Mašinski fakultet u Beogradu i Aerodrom Nikola Tesla dobili su godišnju nagradu Za posebne zasluge za razvoj i unapređenje privrede Beograda, dok je godišnja nagrada Povelja uručena Elektrotehničkom i Građevinskom fakultetu.

“Grand kafa je nagradom Beogradski pobednik zaokružila još jednu uspešnu poslovnu godinu, što je za nas, kao lidera u proizvodnji kafe, još jedna potvrda da tržište Srbije i te kako ume da ceni i prepozna kvalitet proizvoda i ulaganja u svaki segment poslovanja, od nabavke i kontrole zrna kafe u poreklu do proizvodnje i odnosa sa potrošačima, koji su nam posebno važni. Takođe, Grand kafa kontinuirano podržava napore za unapređenje uslova života i poslovanja, a osim ulaganja u razvoj brendova, naši napori su posebno usmereni i na ulaganje u ljude, jer samo u kreativnom i aktivnom radnom okruženju uz podršku zaposlenih da razvijaju svoje pune potencijale, mogu da se postignu ovakvi rezultati”, izjavio je Andrej Bele, generalni direktor Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe, u okviru koje posluje kompanija Grand Prom.

Za ubrzani privredni i opšti napredak društva neophodno je uspostavljanje čvrste saradnje između države i privrede, tako je Grand kafa, kao kompanija posvećena poboljšanju ekonomskih uslova poslovanja, bila inicijator uvođenja akciznih markica na pakovanje kafe, podržavajući napore države da stane na put sivoj ekonomiji, čime je postala njen direktan partner.

“Ponosni smo na naše poslovne uspehe, ali još više na to što se naši zaposleni razvijaju i napreduju sa kompanijom. Idemo u korak sa tehnološkim razvojem, vodimo računa o stanju životne sredine, i polako ali sigurno transformišemo našu fabriku u fabriku budućnosti, po najnovijim industrijskim trendovima i u skladu sa tekućom industrijskom revolucijom, odnosno digitalizacijom poslovanja”, rekao je Branislav Savić, direktor fabrike Ball Packaging Europe u Beogradu.

Fabrika u Beogradu u kojoj se proizvode limenke za piće i izvoze u preko 20 zemalja, priznanje je dobila zahvaljujući brojnim ostvarenim uspesima i visokim standardima poslovanja, koji se ne ogledaju samo u postignutim poslovnim rezultatima, već i u oblastima ulaganja u nove tehnologije i obrazovanja zaposlenih, kao i društvenoj odgovornosti. Ove godine fabrika u Beogradu proglašena je za najbolju u Evropi, u konkurenciji sa 22 fabrike koje posluju u okviru Bol Pakovanja Evropa, koji je deo Bol korporacije.

Nagrada „Beogradski pobednik“ dodeljuje se više od 30. godina najuspešnijim kompanijama i pojedincima koji su ostvarili izvanredne rezultate, postavili visoke standarde, ne samo u sferi bilansa uspeha već i u ulaganju u nove tehnologije, obrazovanje kadrova, društvenu odgovornost i, uopšteno, koji su svojim radom doprineli razvoju Beograda. Do sada je priznanje dobilo više od 200 privrednih društava i 80 preduzetnika, pojedinaca i institucija.