RIBELLA HUMUS NA POLICAMA EVROPSKIH SUPERMARKETA

25.12.2018 - Ribella humus i u EU

25. XII 2018. | Da se nađe na policama supermarketa u zemljama Evropske unije, ravnopravan po kvalitetu i poziciji sa drugim evropskim proizvodima, pošlo je za rukom jednom domaćem prehrambenom proizvodu i to netipičnom za naše podneblje.

Humus, biljni namaz na bazi leblebija, tipičan za Mediteran, koji se godinama unazad uspešno proizvodi u Srbiji, u blizini Novog Sada, sve sigurnije pronalazi svoje mesto kod evropskih kupaca.

Ribella Hummus, koji se do sada prodavao u zemljama regiona, od ove godine se može naći i u zemljama Evropske unije – Rumuniji, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, i to na policama velikih supermarketa, a ne na tzv ‘etno policama’ koje su, često, rezervisane za domaće proizvode namenjene dijaspori u inostranstvu.

Ovaj domaći proizvod se izvozi i uspešno distribuira u 10 zemalja, uključujući zapadni Balkan i Evropsku uniju. Za narednu godinu se planira osvajanje tržišta Poljske, što će biti sigurno najveće strano tržište na koje ovaj brend iskoračuje.

Put do police nekog evropskog supermarketa nije nimalo jednostavan. Potrebno je ispuniti visoke kriterijume u pogledu kvaliteta, cene i dizajna ambalaže proizvoda.

“Napravili smo proizvod koji je u rangu najkvalitetnijih evropskih proizvoda. Potrošači kada kupuju ne znaju da li uzimaju humus proizveden u Srbiji ili nekoj drugoj zemlji. Oni uzimaju sa police onaj čiji im se ukus dopao. O Ribella brendu, kvalitetu i dizajnu naših proizvoda verovatno najbolje govori činjenica da je Ribella zastupljena u najvećem broju zemalja od svih humusa u regiji centralne i istočne Evrope”, ističe Marko Nikolić, rukovodilac marketinga Ribelle.

Uspeh Ribelle pokazao je još jednu zanimljivu stranu srpske privrede – mi možemo da proizvedemo i plasiramo u svet i one proizvode koji nisu tipični za naše podneblje. To što se leblebija ne gaji u Srbiji nije bilo prepreka da se, kombinacijom proverene recepture i posebnom tehnologijom izrade, napravi domaći prehrambeni proizvod evropskog kvaliteta. Više nego dvostruki rast proizvodnje i potrošnje humusa u Srbiji i regionu upravo to i dokazuje.