RAČUN ZAOKRUŽI ŽIVOT PRODUŽI

18. I 2021. | U Srbiji se svake godine rodi 65.000 dece, od kojih je 4.000 prevremeno rođenih beba, a čak njih sedam svakoga dana zahteva intenzivnu negu. U želji da se onima koji dođu na svet obezbede najbolji uslovi za početak života, UNICEF je pokrenuo kampanju ‘Tako mali da bi u srce stali’ za modernizaciju neonatologija u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Zahvaljujući partnerskoj saradnji sa kompanijom Delez Srbija svim građanima omogućeno je da pruže podršku i uključe se u akciju za male heroje. U svim Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama širom Srbije kupci imaju prliku da zaokruže svoj račun do iznosa koji žele, i na taj način doniraju sredstva za opremanje i modernizaciju neonatoloških odeljenja.

Podršku kampanji ‘Tako mali da bi u srce stali’ pružilo je Ministarstvo zdravlja.

“Zahvaljujemo kompaniji Delez Srbija koja je prepoznala značaj ulaganja i podrške za prevremeno rođene bebe koje se hrabro bore da prežive i nastave dalji razvoj. Svakoj prevremeno rođenoj bebi želimo da obezbedimo maksimalne uslove kako bi doživela svoju prvu nedelju, nasmejala se u svom prvom mesecu života, proslavila prvi rođendan i krenula u najdragocenije životno doba – detinjstvo. Kupci trgovinskog lanca Delez Srbija će nam pomoći da se bebama i roditeljima obezbedi dodatna podrška i ne samo tokom boravka u bolnici nego i nakon povratka kući. Tada su im najpotrebniji stručnjaci koji će im pomoći da se beba razvija i napreduje”, izjavila je Vesna Savić Đukić, šefica odseka za saradnju sa privatnim sektorom u UNICEF-u Srbija.