MOL GRUPA OBEZBEDILA MOBILNE DOMOVE I SANITARNE KONTEJNERE ZA LJUDE POGOĐENE ZEMLJOTRESOM U HRVATSKOJ

18. I 2021. | U cilju pružanja pomoći žrtvama zemljotresa koji je nedavno pogodio Hrvatsku, Mol grupa je obezbedila 50 mobilnih domova i šest sanitarnih kontejnera za Sisačko-moslavičku županiju koja je najviše pogođena ovom prirodnom katastrofom. Kontejneri ukupne vrednosti 125.000 evra poslužiće kao privremeni smeštaj ljudima koji su morali da napuste svoje domove.

Kao najveći strani investitor u Hrvatskoj, kompanija Mol oseća odgovornost da pomogne ljudima koji su suočeni sa problemima izazvanim zemljotresom u Hrvatskoj, naročito onima u Sisačkoj županiji. Mol grupa ima prozvodni centar u Sisku i preko hiljadu zaposlenih ove kompanije živi u toj oblasti.

“Svi u Mol grupi u mislima smo sa žrtvama zemljotresa u Hrvatskoj. Kao najveći strani investitor u Hrvatskoj, smatramo svojim prioritetom da pomognemo ljudima u Hrvatskoj u ovoj teškoj situaciji. Stambeni objekti su takođe pretrpeli veliku štetu, tako da je neophodno obezbediti adekvatne smeštajne uslove što pre je to moguće. Mnogi od tih ljudi su zemljoradnici i stočari kojima je potrebno rešenje koje će im omogućiti da ostanu blizu svojih domova. Zato smo u saradnji sa hrvatskom Direkcijom civilne zaštite obezbedili 50 mobilnih domova sa grejanjem i šest sanitarnih jedinica za ljude kojima su oni potrebni. Dok traje obnova porušenih objekata, ovi mobilni domovi će ljudima koji su svoje kuće izgubili pružiti značajnu pomoć”, izjavio je Jožef Molnar, generalni direktor Mol grupe.

Kompanije članice Mol grupe, kao i njeni zaposleni, aktivno učestvuju u pružanju pomoći u oblastima pogođenim zemljotresom. INA je kao prvu pomoć donirala 2,5 miliona kuna, od čega je 500 hiljada kuna vrednost donacije za bolnicu u Sisku, dok je 2 miliona kuna vrednost donacija organizacijama i institucijama koje pomažu u oporavku. INA je sa svojim poslovnicama obezbedila i objekte i kontejnere koji će poslužiti za privremeni smeštaj za 100 ljudi. Takođe, oni su ponudili i svoje gorivo, sredstva za dezinfekciju i kontejnere za gas, dok su zaposleni aktivno uključeni u prikupljanje hrane i odeće koji se doniraju Crvenom krstu Hrvatske. INA je lokalnim vlastima ustupila svoje magacinske prostorije u Sisku, kako bi se tamo mogla čuvati humanitarna pomoć. Na INA i Tifon pumpama u oblastima pogođenim zemljotresom su obezbeđeni i besplatna kafa i flaširana mineralna voda za ljude uključene u pružanje humanitarne pomoći.

INA je pretrpela manju štetu tokom zemljotresa u Hrvatskoj. U isto vreme, proizvodni kapaciteti su prošli bez ikakvih oštećenja zbog čega celokupno poslovanje kompanije INA – eksploracija i proizvodnja ugljovodonika, rafinisanje, kao i poslovni sektori vele i maloprodaje – nastavlja da se neometano odvija.