Predstavljen A1 Net Protect: Dodatak koji štiti od virusa i sajber napada

15. VI 2021 | Uprkos tome što ljudi sve više upotrebljavaju mobilni internet i imaju svoje podatke i na više uređaja, prema studiji Republičkog zavoda za statistiku ‘Informacione Tehnologije 2020’, samo 14 odsto korisnika u Srbiji koristi neku vrstu internet zaštite. Uz to, naša zemlja je na 65. mestu u svetu prema učestalosti sajber napada, navodi se u izveštaju FireEye: Cyber Security Experts & Solution Providers.

Podstaknuta ovim brojkama, kompanija A1 je razvila i predstavila dodatak A1 Net Protect koji, kako navode, blokira sve zlonamerne web lokacije i aktivno nadgleda i blokira pristup nepoželjnom sadržaju, kao što su prilozi pošte prilikom preuzimanja datoteka, iskačući prozori koji se javljaju tokom onlajn kupovine itd. Ovo je prvi put da jedan operator na domaćem tržištu ponudi ovakvo bezbednosno rešenje za korisnike mobilnog i kućnog interneta, naglašavaju iz kompanije.

“A1 Srbija štiti svoje korisnike i zaposlene svakodnevno preduzimajući potrebne mere i uvodeći inovacije. Budući da smo deo A1 Telekom Austria Grupe dostupna su nam najkvalitetnija rešenja i ekspertize. Zahvaljujući uspešnoj saradnji sa kompanijom koja je deo mreže startapa koju Grupa podržava, napravili smo odlično rešenje za bezbednost na internetu naših korisnika, odnosno njihovih uređaja. I način funkcionisanja i upotreba su jednostavni i efikasni i na taj način A1 Net Protect omogućava našim korisnicima da tehnologiju koriste bezbrižno”, poručuju iz A1 Srbija.

Trenutno, A1 Net Protect funkcioniše isključivo dok se koristi A1 mobilna mreža, a sledeći korak je omogućavanje zaštite i na javnim wi-fi konekcijama. Korisnici imaju mogućnost preuzimanja probne verzije ovog dodatka i testiranja u trajanju od mesec dana.