POČINJE VELIKO FINALE TAKMIČENJA ‘PEKARIJADA’ 2023.

02. X 2023. | Posle letnje pauze, nakon završetka prvih kvalifikacija, nastavlja se nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara za četvrtu po redu ‘Pekarijadu’. U organizaciji kompanije Lesaffre veliko finale počinje u njihovom pekarskom centru u Beogradu u četvrtak, 28. septembra. Potom će 23. novembra uslediti i tradicionalna svečana ceremonija uručenja nagrada ‘Prvi među najboljima’ u Madlenianumu.

Na takmičenju za najboljeg pekara Srbije, prijavljeni kandidati, pekari profesionalci, su se u prvom talasu nadmetali u pet kategorija: domaći hleb, burek, štrudla sa makom, pizza i umetničko delo. U septembru ih očekuje finale, a njima se pridružuju budući mladi pekari koji će se nadmetati u kategoriji pogačica sa čvarcima.

Sve kandidate koji su se kvalifikovali za finale ocenjivaće stručni žiri, koji u širem sastavu čini 35 članova, istaknutih predstavnika struke, predstavnika Unije pekara, članovi tima učesnika Louis Lesaffre Coupe – Evropskog pekarskog prvenstva 2015, predstavnik Mlinpek zavoda, svetski prvak u pravljenju pizze održanog u Palermu 2022 – ‘Campionato del mondo pizza squadre’, predstavnici industrijskih i zanatskih pekara, kao i najvećih trgovinskih lanaca u zemlji.

Kompanija Lesaffre nastavlja tradiciju započetu 2015. godine, kada je organizovano takmičenje za najbolje pekare Srbije koji su nas predstavljali na Evropskom prvenstvu. Takmičenje ‘Pekarijada’ je napravljeno u nameri da se istaknu najbolji profesionalni pojedinci u pekarstvu i mladi talenti koji se školuju za ovaj posao.

Više informacija o ‘Pekarijadi’ možete naći na www.pekarijada.rs