OTVOREN PRVI AZIL ZA PČELE U BEOGRADU

09. VII 2020. | Prve pčele iz razrojenih rojeva stigle su u svoj novi dom na Košutnjaku, čime je i zvanično otvoren prvi azil za pčele u glavnom gradu. Zahvaljujući donaciji kompanije Delhaize Serbia i podršci kupaca koji su učestvovali u programu lojalnosti ‘Pčelice stvaralice’, u oglednom pčelinjaku ‘Košutnjak’ napravljen je jedinstven smeštaj za pomoć pčelama, zahvaljujući kojem će biti spašeno više od 500.000 pčela u prestonici.

Prvi azil za pčele izgrađen je u saradnji sa Beogradskim udruženjem pčelara, a zahvaljujući projektu ‘Pčelice stvaralice’ kompanije Delhaize Serbia odbegli rojevi pčela dobili su svoj dom.

“Izuzetno smo ponosni što je Beograd i zvanično od danas na mapi gradova koji su pokazali izuzetnu brigu o pčelama, koje su važne za ekosistem. Tokom cele godine primamo veliki broj poziva da sklonimo razrojene pčele sa njihovih neprirodnih staništa, a sada, zahvaljujući partnerskoj saradnji sa kompanijom Delhaize Serbia, imamo priliku da ih odmah smestimo u njihov dom. To je pobeda pčelarstva i korak više za očuvanje biodiverziteta“, kaže Stanko Rajić, predsednik Beogradskog udruženja pčelara.

Kroz program lojalnosti ‘Pčelice stvaralice’ koji je realizovan u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama, kompanija Delhaize Serbia je donirala milion dinara za ovu namenu.

“Veoma nam je važno da kontinuirano pomažemo zajednici u kojoj živimo i poslujemo i da u programe lojalnosti uključimo i aspekt društvene odgovornosti. Kada smo osmislili projekat koji za cilj ima zaštitu pčela i očuvanje prirode, naišli smo na pozitivne reakcije kupaca uz čiju podršku smo pomogli otvaranje prvog azila za pčele. Činjenica je da je naša trpeza bogata voćem i povrćem upravo zahvaljujući njima i baš zato je izgradnja azila na Košutnjaku naš doprinos lepšem i zdravijem ekosistemu“, istakao je Filippos Nanopoulos, rukovodilac marketing sektora kompanije Delhaize Serbia.