MK GRUPA NABAVILA VREDAN SOFTVER ZA DEČIJU BOLNICU U NOVOM SADU

24. XII 2018. | Kompanija MK Group je izdvojila novčana sredstva u iznosu od 2.352.000 dinara za nabavku softvera FREEZEit, neophodnog za Dečiju bolnicu u Novom Sadu. Ovom donacijom je zatvorena humanitarna akcija ‘Magnet za ljubav’ i obezbeđena kompletna neophodna oprema za posebno odeljenje sa magnetnom rezonancom i pratećom opremom pri Dečijoj bolnici.

Podsećamo da je komapnija MK Group bila osnivač fondacije ‘Magnet za ljubav’ i da je u protekle tri godine, uz podršku brojnih partnera, prikupila 400.000 evra za kupovinu prateće opreme za Dečiju bolnicu u Novom Sadu. U tu svrhu je i Pokrajinska vlada obezbedila milion evra koji su usmereni za kupovinu magnetne rezonance za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group, naveo je da je kompanija već 35 godina pouzdan partner lokalnoj zajednici u rešavanju aktuelnih problema za dobrobit građana.

“Deca i mladi su u fokusu društveno odgovornih aktivnosti kompanije MK Group i zato smo ponosni na dugogodišnju saradnju koju imamo sa Institutom za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine”, rekao je Kostić.

Podsećanja radi, 2013. godine, Miodrag Kostić, predsednik MK Groupa, svoju por4odičnu kuću vrednu 1,5 milion evra, kao zadužbinu porodice Kostić u Novom Sadu, ustupio je na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, u saradnji sa NURDOR-om, Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka.