MALA DELA LJUBAVI POKREĆU NA POZITIVNE PROMENE

25. IX 2019 | Love Beauty and Planet, veganski ‘brand with purpose’ organizovao je druženje sa novinarima, influenserima i fanovima, na kome je predstavio Small Acts of Love izazov pokrenut na društvenim mrežama. Putem fotografija i opisa svakodnevnih zdravih rutina koje su postavljali fanovi pokazane su brojne ideje zaštite životne sredine. Organizovana je radionica nakita od recikliranih materijala, da pokaže da se i od stvari koje više nisu potrebne može stvoriti nešto unikatno i da proces reciklaže može da bude zabavan.

“Love Beauty and Planet je brend nove generacije koji je sinergija lepote i održivosti, namenjen onima koji žele da njihovi izbori prilikom kupovine utiču na očuvanje planete. Ekologiju nikako ne smatramo trendom, već stilom života. Pakovanjima koja su od 100% reciklirane plastike, proizvodima koji su bez parabena, šamponima za kosu koji su bez silikona i veštačkih boja želimo da podignemo svest o ekologiji i da brinemo o prirodi koliko god možemo”, istakla je Nina Popović, menadžer istaživanja i razvoja u kompaniji Unilever Srbija.

Love Beauty and Planet predano i kontinuirano radi i na smanjenju energije koju koristi u proizvodnji, transportu i prodaji. Sertifikovani od Evropske vegetarijanske unije i netestirani na životinjama, Love Beauty and Planet proizvodi pomažu očuvanju planete za buduće generacije.

“Ljudi traže nove životne stilove koji poštuju prirodu i više vode računa o tome koga i šta vole. Da bismo hitno izvršili pozitivne promene u zaštiti prirode, od suštinskog je značaja da imamo više proizvoda iz održivih izvora. Vremenom ćemo zajedno preokrenuti situaciju – uravnoteženiji odnos s prirodom više neće biti izuzetak i postaće pravilo”, naglasio je Dobrivoje Milovanović, generalni direktor kompanije Unilever Srbija.

Small Acts of Love je pokret čiji je cilj da inspiriše na lepši i zdraviji život, slaveći lepotu promena i poštujući prirodu. Pitanje očuvanja životne sredine itekako je povezano sa našim životnim navikama i svako od nas ima moć da napravi promenu. Postoji mnogo jednostavnih načina na koje možemo da čak i malim stvarima učinimo da se osećamo i budemo lepi ujedno brinući o planeti. Govorimo o jednostavnim radnjama kao što su smanjenje plastičnog otpada, recikliranje, isključivanje slavine dok šamponirate kosu ili vožnja biciklom na posao.

Love Beauty and Planet je sa velikim uspehom, imao svoju premijeru u Americi početkom 2018, u Evropi početkom 2019. godine, i trenutno je prisutan u 28 zemalja širom sveta.

Kod nas se ekskluzivno u Lilly drogerijama mogu kupiti linije šampona, regeneratora, gelova za tuširanje i losiona za telo, dostupne u četiri mirisne kategorije: Muru muru Butter & Rose, Shea Butter & Sandalwood, Coconut Water & Mimoza, Coconut Oil & Ylang Ylang. Od prirodnih su sastojaka visokokvalitetnih organskih biljaka iz celoga sveta, selekcija dobijena pronalaženjem najboljih, etički proizvedenih ulja i ekstrakata.