DIPLOME ZA DRUGU GENERACIJU POLAZNIKA CHIPSY AGRO AKADEMIJE

24. IX 2019. | Obilaskom fabrike kompanije Marbo Product u Magliću i dodelom diploma u prisustvu Ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića, diplomirala je druga generacija polaznika Chipsy Agro Akademije. Time je završen višemesečni edukativni program kompanije Marbo Product, namenjen studentima Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, pokrenut sa ciljem pružanja praktičnih znanja u oblasti uzgajanja krompira.

Dvanaest studenata četvrte godine Poljoprivrednog fakulteta učestvovalo je u procesu od setve do žetve krompira. Uz podršku predstavnika Agro tima kompanije Marbo Product studenti su na jednom mestu dobili znanja o praktičnom delu uzgajanja krompira, a posetom fabrici videli su i na koji način se krompir dalje koristi u proizvodnji brendova Chipsy i Lay’s.

Kompanija Marbo Product primenjuje najviše standarde u proizvodnji, kao i kada je reč o sirovinama koje otkupljuje i u čijem uzgajanju aktivno učestvuje. „Naš cilj jeste i da pomognemo stvaranju nove generacije poljoprivrednika, kao i da pružimo podršku lokalnoj proizvodnji krompira, s obzirom da su lokalni proizvođači krompira naši glavni dobavljači. Na taj način želimo da stvorimo farmera za 21. vek, s obzirom na to da podršku mladim ljudima i njihovom obrazovanju vidimo kao jednu od najboljih investicija, a nadamo se da smo ovogodišnjom Chipsy Agro Akademijom u tome i uspeli“ istakao je Danijel Nedinić, menadžer fabrika kompanije Marbo Product.

Kako bi iskustvo od njive do kesice bilo kompletno, studenti su nakon žetve krompira koji su posejali, imali priliku da posete fabriku i vide kako izgleda proces proizvodnje, a po završetku projekta dobili su i gotov proizvod napravljen od sirovine koju su sami proizveli.