METRO I DALJE U VRHU INDUSTRIJSKIH LIDERA PREMA DOW JONES INDEKSU ODRŽIVOSTI

25. IX 2019 | U odnosu na prethodne godine Metro je dodatno povećao svoju prednost u kategoriji prodaje prehrambenih proizvoda prema evropskoj proceni Dow Jones Indeksa održivosti, uprkos znatno većem broju učesnika koji su se ove godine nadmetali u okviru globalno priznatog indeksa, kao i većem broju fokus pitanja. Kompanija je uspela da poboljša svoju poziciju za čak šest bodova, a posebno se istakla u oblasti zaštite klime, upravljanja ambalažom, kao i u oblastima sajber bezbednosti.

U domenu ekonomije, Metro se posebno istakao u oblasti odnosa sa kupcima, svojom strategijom zdravlja i ishrane, kao i u pogledu zaštite podataka i sajber bezbednosti – dva pitanja kojima se Dow Jones Indeks održivosti prvi put bavi od 2019. godine. Kada je reč o zaštiti životne sredine, Metro je dobio najbolje ocene iz oblasti strategije klimatske zaštite, upravljanja ambalažom i smanjivanja rizika vezanih za upotrebu vodenih resursa u lancu snabdevanja. U društvenoj kategoriji, kompanija se kao i prethodnih godina uspešno pokazala i u oblasti privlačenja i zadržavanja talenata.

“Odgovorna upotreba svih resursa je fokus našeg poslovanja na svakodnevnom nivou, i posebno je bitna za nas kao vodeću međunarodnu veleprodajnu kompaniju i stručnjaka u oblasti prehrambenih proizvoda. Ekonomičnim pristupom, kao i snažnom društvenom i ekološkom orijentacijom, ostajemo verni našim kupcima, poslovnim partnerima, investitorima, kao i zaposlenima”, izjavio je povodom objavljivanja najnovijih rezultata Dow Jones Indeksa održivosti – Heiko Hutmacher, član Upravnog odbora kompanije Metro AG, odgovoran za pitanja održivog poslovanja.