KOMPANIJA DM DROGERIE MARKT PONOVO MEĐU NAJPOŽELJNIJIM POSLODAVCIMA U SRBIJI

28. VI 2024 | Drogerijski lanac dm drogerie markt svrstan je već treću godinu zaredom među najpoželjnije poslodavce, našavši se na listi top 20 kompanija za rad u Srbiji projekta ’TalentX’, koji je sproveo specijalizovani portal Poslovi Infostud. Ukupno 100 kompanija i 11.000 ispitanika učestvovalo je u ovom najrelevantnijem istraživanju atraktivnosti poslodavaca u našoj zemlji, u okviru kog se dm ove godine našao na šestom mestu, dok su ispitanici koji su se izjasnili da rade u maloprodaji odabrali kompaniju dm kao najatraktivniju.

Brojne dobrobiti koje su doprinele da dm zadrži poziciju jednog od omiljenih poslodavaca u našoj zemlji unapređuju lični i profesionalni razvoj svih zaposlenih – od tržišno atraktivnih zarada, smart working koncepta rada od kuće, kurseva nemačkog jezika, raznih obuka i seminara. Zaposleni u dm-u dobijaju i redovnu godišnju 13. i 14. platu i povećanja plata koja prate inflatorne tokove na tržištu. Uz to, drogerijski lanac je, povodom proslave dve decenije poslovanja, prošle godine podelio i 15. platu ili jubilarne novčane nagrade, a početak ove godine obeležio uvećanjem ukupne bruto plate za sve zaposlene u iznosu od 15%. Vodeći se sistemskim pristupom za unapređenje fizičkog i psihičkog zdravlja zaposlenih, kompanija dm redovno organizuje radionice sa psihologom i fizioterapeutom, kao i besplatne sistematske preglede.

Ovom prilikom, iz kompanije dm poručili su da je njihova posvećenost stvaranju podsticajnog radnog okruženja i kontinuiranom razvoju zaposlenih ključni faktor uspeha. Takođe, u dm-u nastoje da svim timovima pruže prostor za postizanje balansa između privatnog i poslovnog života, što rezultira harmonijom unutar kompanije koju prepoznaju i kupci. Iz drogerijskog lanca dodaju i da je ovo priznanje nagrada za zajedničko zalaganje i trud svih zaposlenih u dm drogerie markt, te da će nastaviti da unapređuju standarde kako bi i u budućnosti rasli zajedno s njima.

Ovo priznanje ukazuje i na posvećenost kompanije stvaranju stimulativnog radnog okruženja i povoljnih uslova za rad, a drogerijski lanac može da se pohvali i drugim važnim nagradama koje dobija iz godine u godinu, što potvrđuje jednu od vodećih pozicija dm-a na tržištu.