MK GROUP I AIK BANKA DONIRALE 100.000 EVRA ZA RENOVIRANJE SOBA U STUDENTSKOM DOMU ‘SLOBODAN PENEZIĆ’ U BEOGRADU

Foto: Jakov Simović

28. VI 2024 | MK Group i AIK Banka potpisale su ugovor o donaciji 100.000 evra Studentskom centru ‘Beograd’, ustanovi koja u glavnom gradu pruža usluge smeštaja za 10.500 studenata u 14 studentskih domova. Finansijska sredstva biće iskorišćena za renoviranje i opremanje u Studentskom domu ‘Slobodan Penezić’ na Zvezdari. Ova donacija deo je regionalnog filantropskog programa vrednog 350.000 evra, koji će uključiti renoviranje četiri studentska doma u zemljama Adria regiona u kojima MK Group posluje, i predstavlja nastavak redovnih aktivnosti podrške deci, mladima i obrazovanju.

Donacija Studentskom centru ‘Beograd’ realizuje se uz podršku Ministarstva prosvete, koje je pomoglo u izboru odgovarajućeg investicionog projekta, kako bi donirani novac bio iskorišćen u najboljem interesu studenata. “Zahvaljujem se komaniji MK Group i AIK Banci, koje su prepoznale važnost ulaganja u obrazovanje i koje kroz program ‘Podrška porodici’ žele da doprinesu unapređenju uslova i života studenta, koji borave u studentskim domovima. Smeštaj tokom studija i dalje je jedno od najvažnijih pitanja za studente koji studiraju van mesta stanovanja i njihove roditelje. Naš cilj je da obezbedimo dodatne kapacitete i stvorimo dobre i ekonomski prihvatljive uslove za smeštaj studenata”, poručila je ministarka prosvete, prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Renoviranje u Studentskom domu ‘Slobodan Penezić’ uključiće zamenu podova, unutrašnjih vrata, molersko-farbarske radove i kompletno opremanje nameštajem u studentskim sobama. “Velika mi je čast da se zahvalim na izuzetno značajnoj donaciji koja će doprineti poboljšanju uslova za život i rad naših studenata. Zahvaljujući ovom programu, imamo priliku da do kraja oktobra obnovimo i potpuno opremimo 15 soba u Paviljonu 3 Studentskog doma ‘Slobodan Penezić’, čime ćemo nastaviti rad na unapređenju studentskog standarda u našoj Ustanovi. Ovo je u skladu sa vizijom važnosti ulaganja u mlade talente”, rekao je Goran Minić, direktor Studentskog centra ‘Beograd’.

“Nakon kontinuiranih donacija koje su tokom proteklih godina realizovane u okviru društveno odgovornog programa ‘Podrška porodici’, nastavljamo da podržavamo zajednicu u kojoj živimo, osiguravajući bolju i perspektivniju budućnost za mlade. Donacija AIK Banke Studentskom domu ‘Slobodan Penezić’ u Beogradu, u iznosu od 100.000 evra, omogućiće renoviranje i unapređenje prostora u kome studenti borave. Cilj donacije je da stvorimo adekvatne uslove za postizanje najboljih akademskih rezultata i ostvarivanje punog potencijala mladih ljudi u Srbiji”, istakao je Petar Jovanović, predsednik Izvršnog odbora AIK Banke.

“Studenti su ove godine u fokusu našeg regionalnog društveno odgovornog programa, koji u Srbiji tradicionalno sprovodimo zajedno sa AIK Bankom. Za studentske domove u Adria regionu, konkretno u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj, ukupno ćemo izdvojiti 350.000 evra. Želja nam je da doprinesemo obrazovanju i razvoju novih generacija, i najboljim studentima pružimo kvalitetne uslove za učenje i život tokom studija. Kroz ovogodišnje donacije obuhvatićemo nekoliko hiljada studenata koji borave u studentskim domovima u Beogradu, Podgorici, Ljubljani i Zagrebu”, rekla je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group.

Samo prošle godine, MK Group i AIK Banka izdvojile su 680.000 evra za renoviranje dvadeset vrtića u Adria regionu, dok su 2022. godine za 7 porodilišta u Adria regionu donirale 570.000 evra, a sve u okviru programa ‘Podrška porodici’ kojim kontinuirano pružaju podršku deci i mladima.