EY I SIG PARTNERSTVO

21. I 2020. | Kompanija EY u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i Software Improvement Group (SIG) danas su objavile partnerstvo koje podrazumeva zajedničko vođenje organizacija ka unapređenju kvaliteta poslovno-kritičnih softverskih aplikacija. Kroz ovo partnerstvo, EY klijenti iz regiona dobijaju objektivnu ocenu, na činjenicama zasnovane rezultate, merenjem stanja njihovog softverskog portfolia i arhitekture softvera. SIG, kompanija koja je autoritet u oceni kvaliteta softvera, svojim preporukama ciljano usmerava digitalnu transformaciju ka uspešnoj realizaciji planova klijenata.

“Merenja realizovana od strane sertifikovane SIG TÜViT laboratorije omogućavaju našim klijentima jasan uvid u stanje kvaliteta koda njihovog aplikativnog softvera. SIG, sa svojom platformom za praćenje kvaliteta softvera, Sigrid®, omogućava našim korisnicima da kontinuirano kontrolišu razvoj, poboljšavaju bezbednost svojih softverskih rešenja i dugoročno prate svoj napredak u procesu digitalne transformacije.”, istakao je Branko Subotić, senior menadžer za cyber bezbednost i IT savetodavne usluge u kompaniji EY.

„Uzbuđeni smo što smo ozvaničili našu saradnju sa kompanijom EY u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Naša platforma i usluge su komplementarne i sinergetske. Kako je softver danas od izuzetnog značaja, važnost kvaliteta koda i garancija sigurnosti rapidno raste. Naš fokus i ekspertiza u ovoj oblasti su zaje dnički: SIG izvodi objektivno i kontinuirano merenjesoftverskog koda, prati progres, dokEY aktivno pomaže svojim klijentima da implementiraju preporuke. Zajedno ih vodimo, korak po korak kroz njihovu digitalnu transformaciju i modernizaciju postojećih sistema.”, navodi Luc Brandrs, CEO kompanije SIG.

Kao deo partnerstva, klijenti kompanije EY iz regiona dobijaju pristup Sigrid® platformi. Neke od ključnih karakteristika ove platforme su: identifikacija rizika u procesu održavanja softvera, otkrivanje slabosti u bezbednosti i vizualizacija arhitekture sistema. SIG je razvio Sigrid® platformu na osnovu 20 godina iskustva i merenju više od 25 milijardi linija softverskog koda, analizom hiljada aplikacija, razvijenih korišćenjem više stotina softverskih jezika. SIG ekspertiza u merenju i praćenju svih aspekata razvoja softvera pomaže klijentima da implementiraju softverska rešenja po ISO/IEC 25010 standardu.