DVE NOVE POTPREDSEDNICE U IZVRŠNOM ODBORU KOMPANIJE DELHAIZE

1. VIII 2022 | Trgovinski lanac Delhaize Serbia imenovao je dve nove potpredsednice koje će kao članice Izvršnog odbora od 1.avgusta biti snažna podrška poslovnoj strategiji kompanije.

Sa pozicije potpredsednice za marketing Milica Golubović vodiće timove za marketing, format, portfolio nekretnina i ekspanziju poslovanja. Milica Golubović je karijeru u Delhaize Serbia počela 2005.godine, a na poziciju potpredsednice za marketing i članice Izvršnog odbora dolazi kao direktorka razvoja poslovanja.

Gorica Jovović je imenovana na poziciju potpredsednicenabavke i pozicioniranja proizvoda, a njene timove čine iskusni profesionalci kategori menadžmenta, upravljanja privatnom robnom markom, merčendajzinga i podrške komercijalnom poslovanju. Gorica Jovović od 2021.godine sa direktorske pozicije učestvuje u radu Izvršnog odbora.

„Razvoj ljudi  i organizacije jedan je od strateških opredeljenja naše kompanije i drago nam je što uspevamo u toj misiji. Izuzetno verujem u moć i snagu različitosti timova i veoma mi je drago što je naš liderski tim sada bogatiji za dve sjajne i kvalitetne koleginice. Karijere Milice Golubović i Gorice Jovović odličan su primer i siguran sam da će njihova stručnost i iskustvo biti velika podrška našem održivom i uspešnom poslovanju“,  istakao je Jan-Willem Dockheer, generalni direktor kompanije.

Dugogodišnje uspešne karijere na tržištu maloprodaje, dobri rezultati i brojni internacionalni projekti deo su karijera Milice Golubović i Gorice Jovović, a njihova unapređenja i imenovanja u članice Izvršnog odbora biće snažna podrška strategiji kompanije da očuva lidersku poziciju na tržištu, uz fokus na kontinuirana unapređenja asortimana, digitalizaciju poslovanja i širenje maloprodajne mreže.

Profesionalna karijera u oblasti maloprodaje Milice Golubović duga je 17 godina i njenu ekspertizu odlikuje najbolja kombinacija lokalnog i internacionalnog iskustva, dobro poznavanje procesa operativnog modela i poslovni koncept orijentisan na ljude i dobre rezultate.

Gorica Jovović je deo Delhaize Serbia od 2014.godine, a timovi i sektori koje je u karijeri vodila pomerali su granice uspešne poslovne prakse i bili deo odličnih poslovnih rezultata kompanije poslednjih godina. Gorica je vodila strateške projekte u okviru kompanije na globalnom i lokalnom nivou, a veliki deo karijere je posvetila kategori menadžmentu u okviru koga je bila odgovorna za uspešnu implementaciju strategije kategorije, njen razvoj i unapređenja. Kao direktorka Trading i format sektorasa timom je postavila i realizovala strategiju cena, promocija, asortimana i razvoja formata u okviru kompanije.