DROGERIJSKI LANAC DM OVOG LETA PODIGAO PLATE OD 10 DO 21 ODSTO ZA VIŠE OD 1.500 ZAPOSLENIH

4. VIII 2022 | Kompanija dm drogerie markt je tokom leta ove godine povećala bruto plate za 10 do 21% svim zaposlenima, pokazavši im tako da su oni glavni pokretači uspeha ovog drogerijskog lanca i na taj način im je ujedno zahvalila na predanom radu i angažovanju.

Drogerijski lanac dm je od početka godine tri puta povećao bruto zarade zaposlenima. U januaru su plate povećane za 8%, nakon čega su tokom juna i jula plate za 1.500 zaposlenih u svim sektorima povećane od 10 do 21%.

“Svesni vrednosti i uloge svakog našeg zaposlenog u uspehu kompanije, sproveli smo ovu odluku kako bismo im zahvalili na pruženom doprinosu i omogućili dodatnu podršku usled opšteg rasta cena na tržištu. Vođeni sloganom ‘Posao nadahnut životom’, nastavićemo da stvaramo harmonično radno okruženje za naš kolektiv trudeći se da negujemo pozitivne poslovne prakse i služimo kao primer odgovornog poslodavca”, istakla je Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm Srbija i Severna Makedonija.

Raznim mogućnostima kompanija dm drogerie markt nastoji da pruži svojim zaposlenima i njihovim porodicama kvalitetnije uslove života i rada. Neki od radnih podsticaja u dm-u jesu tržišno konkurentne zarade, 13. i 14. plata u toku godine, briga o zdravlju zaposlenih uvođenjem besplatnih sistematskih pregleda, smart working koncept koji pruža mogućnost za rad od kuće, stručna usavršavanja i edukacije zaposlenih, kao i brojne pogodnosti kupovine u dm drogerijama.

Negovanje zajedništva i ovakav odnos prema zaposlenima dm izdvaja od konkurencije, a to potvrđuje i činjenica da je kompanija i ove godine proglašena za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji, prema istraživanju ‘TalentX’, koje je sproveo portal Poslovi Infostud. Takođe, lanac dm je tokom protekle godine proglašen i za Najpoželjnijeg poslodavca u oblasti ritejla, u okviru istraživanja preferencija mladih, koje su sproveli Belgrade Youth Fair i Employer Branding Agency.