ČIŠĆENJEM ZAVOJSKOG JEZERA POČELA TREĆA SEZONA HENKELOVOG PROJEKTA ‘VOLIM REKU, A TI?’

2. IX 2022 | U skladu sa svojom Strategijom održivosti kompanija Henkel Srbija je u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) započela treću sezonu dugoročnog ekološkog projekta pod nazivom ‘Volim reku, a ti?’. Prva od sedam planiranih lokacija – Zavojsko jezero kod Pirota, očišćeno je proteklog vikenda, kada je izvučeno oko 500kg otpada.

„Izuzetno smo ponosni što smo u saradnji sa našim dugogodišnjim partneromSavezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS), nastavili sa ekološkim projektom u okviru kojeg čuvamo vodena bogatsva naše zemlje. Kroz našu Strategiju održivosti posvećeni smo zaštiti i obnavljanju biodiverziteta, sa posebnim fokusom na šume, zemljište i vodu. Veoma nam je važno da čuvamo planetu za buduće generacije i da dosledno sprovodimo našu strategiju kako bismo još hrabrije i ambicioznije pristupili ciljevima održivog razvoja“, istakla je tim povodom Milica Šljivančanin, Menadžer za razvoj kategorija i marketing u prodaji u Henkelu.

„Sa našim dragim partnerom, kompanijom Henkel Srbija vodimo računa o rekama i jezerima širom Srbije. Na ovaj način podižemo svest kod ljudi o značaju naše životne sredine i njene ugroženosti, čineći važan posao, a to je edukacija i konstantno širenje broja zainteresovanih aktivnih članova naše zajednice. Sa kompanijom Henkel delimo iste vrednosti, brinemo o našoj prirodi i realizujemo ovaj uspešan projekat već treću godinu zaredom”, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Projekat ‘Volim reku, a ti?’ sprovodi Henkelov poslovni sektor Deterdženti i kućna hemija u sklopu kampanje ‘Mi i vi zajedno za čistiji svet’ u kojoj učestvuju proizvodi koji omogućavaju pranje na niskim temepraturama i efikasno korišćenje eko programa na mašinama. Pakovanja su reciklabilna, a u asortimanu se nalaze proizvodi sa najmanje 90% biorazgradivih sastojaka.