CARNEX  I OVE GODINE OSVOJIO VELIKI ŠAMPIONSKI PEHAR

27. V 2023 | Industrija mesa Carnex dokazala je svoj kvalitet i na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, osvojivši i ove godine Veliki šampionski pehar za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda i ukupno 40 nagrada: 13 Velikih zlatnih medalja, 16 zlatnih medalja i 11 srebrnih, a 7 proizvoda je ponelo titulu Šampiona grupe proizvoda.

“Ponosni smo na postignute rezultate, oni su dokaz liderske pozicije Carnexa i našeg stalnog doprinosa očuvanju prepoznatljivosti Carnex brenda. Tradicija nas obavezuje da uvek stvaramo najbolje i potrošačima pružamo samo proizvode vrhunskog kvaliteta, a nagrade su priznanja za uspeh koji ostvarujemo već decenijama. Potrošači imaju poverenja u naš brend, što najbolje pokazuje Carnex Jetrena pašteta koja čuva kvalitet i autentičan i originalan ukus već više od 50 godina. Jetrena pašteta je i ove godine osvojila Veliku zlatnu medalju i ponela titulu Šampiona kvaliteta u grupi proizvoda paštete, i tako još jednom pokazala da je neprikosnoveni lider u svojoj kategoriji“ – izjavila je Biljana Marković, direktor Razvoja i kvaliteta Carnexa tokom uručivanja nagrada u Novom Sadu.

Osim kraljice tradicionalnog ukusa, Carnexove Jetrene paštete, Veliku zlatnu medalju dobilo je još 12 prozvoda: Pašteta sa dimljenom slaninom, Pašteta od tune, Mesni narezak, Delikates viršla, Smazalica ćureća pašteta, Mini stišnjena šunka u omotu, Dimljena slanina u omotu, Domaća mesnata slanina, Rustik kobasica, Grašak sa svinjskim mesom i Goveđi gulaš.


Titulu Šampion kvaliteta grupe proizvoda ponelo je sedam Carnexovih proizvoda: Mesni narezak, u grupi konzerve od usitnjenog mesa; Mini stišnjena šunka u omotu, u grupi konzerve mesa u komadima; Rustik, u grupi fermentisane suve kobasice; Domaća mesnata slanina u grupi slanine; Delikates viršla, u grupi fino usitnjene barene kobasice; Goveđi gulaš u grupi gotovih jela, kao i Jetrena pašteta u grupi jetrene kobasice i paštete.

Zlatnu medalju osvojilo je 16 Carnexova proizvoda, među kojima su i Smazalica pileća pašteta, Pileća pašteta i Riblja pašteta sa povrćem; zatim Svinjski gulaš, Posni pasulj i Pasulj sa kobasicom, kao i omiljena Specijal šunka i još 9 Carnexovih proizvoda.