APATINSKA PIVARA NASTAVLJA SA PODRŠKOM UDRUŽENJU ‘ČEP ZA HENDIKEP’

2462020-cepZaHendikep

24. VI 2020. | Apatinska pivara nastavila je akciju prikupljanja čepova i u proteklom periodu sakupila 1.350.000 krunskih čepova koje tradicionalno donira Udruženju ‘Čep za hendikep’. Na ovaj način obezbeđena je pomoć za nabavku ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom širom Srbije.

“Ova akcija je odličan način da pokažemo da je recikliranje dobra navika kojom smanjujemo otpad i štitimo životnu sredinu, ali i pomažemo  ljudima sa invaliditetom da dođu do neophodnih pomagala koja im olakšavaju život. Pravi promoteri humanosti, ali i reciklaže, su upravo ljudi poput osnivača i predsednika Udruženja ‘Čep za hendikep’ Zorana Martinova, koji neumorno prikuplja čepove na brojnim lokacijama širom Srbije“,  kažu u Apatinskoj pivari.

Tradicionalna akcija Apatinske pivare je motivisala i potrošača Mirka Mijića iz Sombora da zajedno sa prijateljima sakupi preko 42.000 čepova Jelen piva i preda ih pivari u Apatinu.

“Čepove sam počeo da sakupljam iz hobija ali onda se to pretvorilo u širu akciju koja je dobila i humanitarni karakter. Drago mi je da mogu dodatno da doprinesem da se obezbede ortopedska pomagala za osobe sa invaliditetom”, izjavio je Mijić.

Apatinska pivara se 2015. godine priključila akciji Udruženja ‘Čep za hendikep’ i od tada svake godine prikuplja čepove pozivajući ljude da učine dobro delo pomažući onima kojima je napotrebnije.