UEPS, GRAND I MILICA PROBUDILI MLADE LAVOVE: Pobednički par predstavljaće Srbiju u Kanu

Nagrađeni parovi takmičenja ‘Mladi lavovi’ (Foto: UEPS)

27. IV 2023 | Proglašenjem najboljih radova završeno je ovogodišnje nacionalno takmičenje ‘Young Lions’, koje je okupilo mlade kreativce iz sveta advertajzinga. Takmičenje je organizovalo Udruženje za tržišne komunikacije (UEPS) u partnerstvu sa Grand kafom i udruženjem Ženski centar ‘Milica’ koje radi na unapređenju kvaliteta života i zdravlja žena.

‘Mladi lavovi’ imali su zadatak da vizuelnim rešenjem u kategoriji Print (bilbord, poster, vizual) odgovore na izazov i u roku od 24 sata predlože rešenja. Žiri Young Lions Srbija, sastavljen od renomiranih stručnjaka za tržišne komunikacije, predstavnika Grand kafe i Ženskog centra ‘Milica’, imao je nimalo lak zadatak da odabere najupečatljivije i najoriginalnije ideje. Ukupno se prijavio 21 par kreativaca iz 13 agencija, što ukazuje na veliko interesovanje i relevantnost ovog takmičenja.

“Konkurencija je bila veoma jaka, naši mladi kreativci bili su vrlo inspirisani i inovativni i svojim radovima pokazali su kolika je moć dobre ideje. Mladi autori su nosioci pozitivnih promena u društvu; njihovo je da stvaraju, a na nama je da ih prepoznamo i podržimo. To je ono što je spojilo Grand kafu i UEPS – zajednička želja da ohrabrimo mlade ljude da pokažu kreativnost i da im omogućimo da dalje razvijaju svoj talenat. Činjenica da ovo takmičenje ima i humanitarni karakter, da su kreativci osmišljavali kampanju koja ima za cilj da ukaže na važnost preventivnih pregleda za rano otkrivanje raka dojke, dodatni je razlog zbog koga je Grand kafa ponosna na učešće u ovom projektu. Čestitam našim mladim lavovima koji su svojim kandžama na kreativan i inovativan način zagrebali po tako važnoj temi”, rekla je Nina Cvetković, Senior Brand Development Manager kompanije Atlantic Grand, i predsednica žirija ovogodišnjeg takmičenja.

Kao najbolji, ocenjen je rad ‘Pregledaj se, meni za ljubav’ autorskog para koji čine Nevena Petrović i Nikola Mijailović (iz agencije McCann Beograd), koji je po oceni žirija najinovativnije i najupečatljivije odgovorio na zadatak. Drugo mesto pripalo je radu ‘Gotovo za 10 minuta!’, autora Nataše Kresojević i Novaka Novakovića iz agencije Luna TBWA, dok je treće mesto osvojio rad ‘Živela!’, autorskog para Milica Joksimović i Boris Mitrović, iz Why Not Agency.

Pobednički par (Foto: UEPS)

“Bilo je izazovno, ali istovremeno i veoma inspirativno. Trudili smo se da rešenje bude jednostavno i jasno i da što više razumemo ciljnu grupu kojoj se obraćamo. Sada vidimo da smo u tome i uspeli. Dok smo radili, naš osnovni cilj je bio da ova kampanja jednog dana zaista ugleda svetlost dana”, rekla je Nevena Petrović, članica pobedničkog kreativnog tima.

Pobednički par biće u prilici da u junu otputuje u Kan, gde će predstavljati Srbiju na jednoj od najprestižnijih manifestacija u svetu advertajzinga – Kanski lavovi (Cannes Lions), koja se ove godine održava jubilarni 70 put. ‘Mladi lavovi’ su deo festivala namenjen kreativcima do 30 godina, a održavaju se kao sastavni deo festivala od 1995. godine.