TRADICIONALNO OREZIVANJE TIKVEŠ VINOGRADA U ČAST SVETOG TRIFUNA

1422020-tikveš

14. II 2020 | U čast Svetog Trifuna, zaštitnika lozara i vinogradara, 14. februara su tradicionalno orezani vinogradi vinarije Tikveš na lokalitetu Lepovo, kako bi rod bio kvalitetan, a vinska godina plodna.

Orezivanje vinove loze prema običajima obavili su generalni direktor vinarije Tikveš Radoš Vukićević i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Trajan Dimkovski. Kao i svake godine u orezivanju su učestvovali premijer, predstavnici diplomatskog kora, političkog kora, poslovni partneri i saradnici vinarije Tikveš.

“Ovaj praznik simbolično označava početak novog ciklusa proizvodnje grožđa, a mi očekujemo da će ova godina biti odlična za vrhunska vina. Verujemo da ćemo nastaviti sigurnim koracima u kreiranju vina na koje smo ponosni i biti prihvaćeni od potrošača u regionu i širom sveta, ali i dobiti mnogobrojna priznanja renomiranih ocenjivača. Naše aktivnosti su usmerene na globalne klimatske promene, kao što je smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte. U tom cilju radimo na projektu koji će Tikveš učiniti prvom ‘zelenom’ vinarijom u ovom delu Evrope koja radi u skladu sa principima zaštite životne sredine”, rekao je generalni direktor vinarije Tikveš Radoš Vukićević, čestitajući praznik lozarima i vinarima.