TIKVEŠ BELA VODA PROGLAŠENA ZA NAJBOLJE VINO NA JEDNOM OD NAJVEĆIH EVROPSKIH TAKMIČENJA

18. X 2022 | Na tri vinska renomirana internacionalna takmičenja koja su u proteklom periodu održana u Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Austriji, vina ‘Tikveš’ i ,’Tikveš Châteaux & Domainеs’ osvojila su 23 medalje i jednu specijalnu nagradu. Sa novoosvojenim nagradama, broj medalja i priznanja od početka godine uskoro će biti 100, čime ‘Tikveš’ još jednom potvrđuje lidersku poziciju na tržištu vina i kontinuiranu težnju da potrošačima ponudi najbolje, poručuju iz kompanije.

Na jednom od najvećih evropskih takmičenja ’Mundus Vini Summer Tasting’, koje se održava u Nemačkoj, ’Bela Voda white 2021’ osvojila je zlatnu medalju i specijalnu nagradu za najbolje vino iz Makedonije (Best of Show North Macedonia). Zlatne medalje dobila su i vina ’Terrasse au Soleil’ iz 2021 i ’Barovo red’ iz 2019, dok je ’Bela Voda red’ iz berbe 2019 nagrađena srebrnom medaljom.

Na takmičenju ’Austria Wine Challenge – Vienna 2022’ osvojeno je pet zlatnih medalja za crvena vina ’Barovo’, ’Bela voda’, ’Vranac Luda Mara’ i ’Terrasse à l’Ombre’ iz berbe 2019. kao i belo vino ,’Sauvignon Blanc Barovo’ iz berbe 2021. godine. Srebrne medalje na ovom takmičenju dobila su vina ’Domaine Lepovo Chardonnay’, ’Bela Voda white’, ’Barovo white’ i ’Alexandria Cuvée rose’ iz berbe 2021. godine.

Na prestižnom takmičenju ’International Wine&Spirit Competition 2022’, koje je održano u Londonu, osvojeno je 10 medalja. Srebrna medalje je dodeljena vinu ’Vranac Luda Mara’ iz 2019, a bronzane medalje pripale su crvenim vinima ’Alexandria Cuvée’ iz 2020, ’Barovo’ iz 2019. ’Vase de Pierre’ iz 2018 i ’Terrasse à l’Ombre’ iz 2019 godine iz vinarije ’Château de Gourdon’, ’Domaine Lepovo Grand Cuvée’ iz 2019, kao i bela vina ’Bela Voda’ iz berbe 2021, ’Sauvignon Blanc Barovo’ i roze vino ’Alexandria Cuvée’ oba iz berbe 2021. godine. ’Lozova žolta’ rakija VS takođe je osvojila bronzanu medalju na ovom izuzetnom takmičenju.

Vina ’Tikveš’ i ’Tikveš Châteaux & Domainеs’ godinama su najtrofejnija u Jugoistočnoj Evropi, što je značajna konkurentska prednost među proizvođačima vina. Istovremeno, osvajanje ovih priznanja je od velikog značaja za jačanje balkanske vinske regije u svetskim okvirima, kao i za prodor ’Tikveš’ vina na svetsko tržište.