GOMEX NA PLODOVIMA RAĐEVINE 2022

19. X 2022 | U nedelju, 16. oktobra, održana je manifestacija ’Plodovi Rađevine 2022’, u organizaciji Turističko-sportske organizacije opštine Krupanj, a pod generalnim pokroviteljsrvom opštine Krupanj i uz pomoć mnogobrojnih sponzora, među kojima je bila i kompanija Gomex.

Ove godine, na manifestaciji je učestvovao rekordan broj izlagača i posetilaca. Program je počeo pripremama za takmičenje u kuvanju gulaša, dok je na tezgama bilo izloženo sve što se u Rađevini i zapadnoj Srbiji može proizvesti – od meda, poljoprivrenih proizvoda, proizvoda od mesa, domaće radinosti… Takođe, izloženo je bilo i više od četrdeset fića iz kategorije oldtajmera i bila je postavljena izložba poljoprivredne mehanizacije gde su predstavljeni najnoviji modeli traktora.

Titulu najgurmana Rađevine ponela je Tamara Obrenović. Najteži krompir (1440g) donela je Mirjana Jelenković, a najtežu bundevu (48kg) doneo je Željko Trifunović. Najtežu gljivu medvedaru (524g) imao je Branko Simić. Dodeljene su i nagrade za najveća dostignuća u poljoprivredi na teritoriji opštine Krupanj, za najlepšu fotografiju na temu Plodovi Rađevine, kao i za najlepšeg fiću i najlepši štand…

Najviše posetilaca privuklo je takmičenje u kuvanju gulaša, a manifestacija je dodatno uveličana kulturno-umetničkim programom, u okviru kog su nastupili folklorni, pevački i svirački ansambli.