SVEČANO OTVARANJE PROŠIRENOG STOP SHOP RITEJL PARKA U SREMSKOJ MITROVICI

Foto: Stop Shop

01. IX 2023 | Češka kompanija CPI Property Group završila je drugu fazu izgradnje ritejl parka Stop Shop u Sremskoj Mitrovici i tim povodom priredila niz celodnevnih zabavnih aktivnosti za sugrađane. Svečano otvaranje proteklo je uz besplatan koncert Tropico benda i niz iznenađenja i popusta u svim prodavnicama. Zvaničnom programu otvaranja ove važne destinacije u Sremskoj Mitrovici prisustvovala je i gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Sa novih 2.300m2 koji su izgrađeni u drugoj fazi, ukupna prodajna površina Stop Shopa dostigla je 9.300 kvadrata, što ovaj ritejl park čini jednom od najvažnijih lokacija kupovine i provođenja slobodnog vremena za građane Sremske Mitrovice i okoline.

“Proširenje mitrovačkog ritejl parka Stop Shop je deo šire slike ekonomskog rasta Grada Sremska Mitrovica, koji ne bi mogao da se desi bez uporednog razvoja industrije, trgovine i usluga. Zahvaljujem se našim partnerima što su prepoznali Sremsku Mitrovicu kao povoljnu lokaciju za otvaranje, a kasnije i proširenje svog biznisa. Kada je 2019. godine otvoren Stop Shop, promenjen je izgled ovog dela grada, ali i način trgovine. Od devastiranog prostora smo dobili velelepni trgovinsko-rekreativni objekat na širokom bulevaru sa potpunim komunalnim i infrastrukturnim opremanjem”, izjavila je Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice i dodala: “Sada je ovo centralna tačka za mnoge Mitrovčane, ali posetioce iz okolnih opština, pa je Sremska Mitrovica kao centar okruga postala i centar trgovine. CPI Property grupa prepoznaje naše mogućnosti, jer se nakon četiri godine uspešnog poslovanja, mitrovačka Stop Shop porodica širi, ali se i u gradu neprestano razvija ugostiteljski i trgovinski sektor, što govori o stabilnoj kupovnoj moći. Čestitam vam na četiri nova prodajna mesta i pet novih brendova, a ovim proširenjem je mitrovački Stop Shop postao jedan od najvećih u Srbiji”.

Predstavnici kompanije CPI Property Group zahvalili su Gradu i građanima Sremske Mitrovice na ukazanom poverenju, ukazujući na usluge i prakse koje je brend Stop Shop doneo ovom delu Srbije.

“Imajući u vidu veliko interesovanje zakupaca i posetilaca za naš ritejl park u Sremskoj Mitrovici, novoigrađenim kapacitetima želeli smo da ponudimo dodatni sadržaj i nove brendove, uz sve tehnološke i ekološke inovacije po kojima je Stop Shop poznat kao brend. Zadovoljstvo nam je što je Grad u nama prepoznao pouzdanog partnera koji može da ponudi inovativne usuge, uz moderno i ekološko iskustvo kupovine. Posebno nas raduje što je baš Sremska Mitrovica mesto u kojem će se nastaviti neke od naših najmodernijih praksi, a mi ćemo, kao i do sada, negovati vrednosti koje Stop Shop svrstavaju u red omiljenih ritejl destinacija za celu porodicu”, izjavila je Maja Marić, menadžer operacija i lider beogradske kancelarije u okviru CPI Property grupe.

Podsetimo, građani Sremske Mitrovice i okoline od sada će moći da uživaju u proširenoj ponudi domaćih i stranih brendova, među kojima su Maxi, JYSK, Pepco, Kengur i Tehnomedia. Uz jedinstveno šoping iskustvo, posetiocima su tokom svečanog otvaranja bili priređeni i raznovrsni zabavni sadržaji za sve generacije kroz koje je ih je vodio Inspektor Blaža, a za kraj su uživali u hitovima Tropico benda. Osim novih brendova, akcijama i popustima su se pridružile i već postojeće prodavnice, a zabava i akcije se nastavljaju sve do subote 26. avgusta, kada najmlađe očekuju brojne radionice i predstava za decu.  

Pored proširene šoping ponude, kupci se u ovom Stop Shop objektu mogu sresti sa savremenim rešenjima koja imaju za cilj imaju smanjenje uticaja na životnu sredinu. Tako je u Stop Shopu u Sremskoj Mitrovici još 2019. godine napravljen moderan sistem sakupljanja kišnice s krova koji mesečno sakupi oko 60 kubnih metara kišnice za korišćenje u javnim toaletima i zalivanje zelenih površina. Takođe, ovaj Stop Shop je opremljen punjačima za električna vozila i pametnim solarnim klupama.

Zbog dodatnih sadržaja za provođenje slobodnog vremena i zabavu, kao što su restorani, kafići, bioskopi i igrališta za decu, Stop Shop parkovi su postali omiljena destinacija za celu porodicu na svih 14 lokacija u Srbiji: u Čačku, Lazarevcu, Nišu, Požarevcu, Vršcu, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Borči, Smederevu, Subotici, Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru.