SVAKI STEPEN PRAVI RAZLIKU – ARIEL NADAHNJUJE JOŠ ODRŽIVIJE NAVIKE U POGLEDU PRANJA ODEĆE

ArielPODS-300x300

Brend Ariel veruje da svi imamo određenu ulogu u preokretanju smera klimatskih promena i iniciranju održivijih navika. Mali koraci, čak i kod kuće, mogu da imaju veliki uticaj ako krenemo da delujemo već SADA.

 

Pomislite na postupak pranja odeće: svi znamo da u celokupnom procesu pranja, upravo zagrevanje vode u mašini za pranje veša ima najveći uticaj na životnu sredinu. Zbog toga je brend Ariel posvećen pružanju boljeg pranja sa manje angažovanih sredstava uz odličan krajnji rezultat, čak i u brzim ciklusima pranja, kao i kod pranja na niskim temperaturama. Vrhunska naučna dostignuća, revolucionarne inovacije proizvoda, kao i inspirativne kampanje i snažna partnerstva, korišćeni su za pokretanje ove promene navike kod kuće. ‘Svaki stepen pravi razliku’ je nedavna kampanja brenda Ariel koja u partnerstvu sa National Geographic-om koja podstiče potrošače da snize temperaturu pranja veša u cilju sveukupnog većeg uticaja na smanjenje emisije ugljen-dioksida. Jednostavnim okretanjem temperature pranja veša sa 40°C na 30°C, emisija ugljenika može da se smanji za čitavih 35%.

Instrukcije-SRB

“Potrošači sada više nego ikada zahtevaju temeljno pranje svega sa čime su oni i njihovi najbliži u direktnom kontaktu, uključujući i veš. Ono što znamo jeste da su čistoću uvek procenjivali na osnovu onoga što vide: ‘Ako mi mrlja više nije vidljiva okom, onda mora da je čisto’. Međutim, najveći broj mrlja jeste nevidljiva prljavština i kada se ne ukloni pravilno tokom pranja, ona će se s vremenom nakupljati i nataložiti. Stoga je potreban deterdžent vrhunskog kvaliteta kako bi se te mrlje razbile u prvom pranju – posebno u hladnim ciklusima pranja. Novi Ariel Allin1 PODS obezbeđuju dubinsku čistoću, uz uklanjanje vidljivih mrlja, kao i nevidljivih nečistoća zahvaljujući lako biorazgradivom enzimu za čišćenje koji se zove Purezime”, izjavio je Žarko Stojilković, direktor kompanije P&G za Srbiju.

Icons-2-SRB

Zahvaljujući ovoj ekskluzivnoj inovaciji, pranje veša u kučnim uslovima može postati ekološki osvešćen proces, jer Ariel Allin1 PODs omogućava poboljšano pranje čak i u hladnoj vodi. Imajte na umu da, kada peremo odeću, čitavih 60% ekološkog otiska  nastaje zbog upotrebe mašine za pranje veša (evropski prosek), i to uglavnom zbog zagrevanja vode.

Rastvaranje

Kako se zdravstvena kriza nastavlja, i mi ćemo nastaviti da se zalažemo za stvaranje vrednosti za sve – potrošače, maloprodaju i čitavo društvo. Veliki deo naših inovativnih aktivnosti i novih proizvoda koji su predstavljeni na tržištu, biće usmereni upravo na zadovoljavanje potražnje potrošača za proizvodima koji se tiču zdravlja i bezbednosti, dok ćemo uticaj naših brendova usmeriti na oduševljavanje naših potrošača i širenje pozitivnog uticaja. Takođe, svesni smo toga da ovo ne možemo sami da uradimo, već da je ključ uspeha u partnerstvu sa maloprodajnim partnerima u cilju pokretanja promena koje su nam svima potrebne“, dodao je Žarko Stojilković, direktor kompanije P&G za Srbiju.

Higijenski čisto-SRB

‘Svaki stepen pravi razliku’ predstavlja samo deo posvećenosti brenda Ariel sveobuhvatnijem programu održivosti. Dugoročno gledano, ovaj brend će povećati PCR (materijal koji se može reciklirati nakon upotrebe) i do 50% od 2020. godine u kategoriji boca sa tečnošću. Do 2022. godine, celokupna evropska ambalaža će moći u potpunosti da se reciklira, a povrh toga, do 2025. godine doći će i do smanjenja opticaja plastične ambalaže za 30%.