STOP SHOP RITEJL PARKOVI U CELOJ SRBIJI OD SADA NUDE PUNJAČE ZA ELEKTRIČNA VOZILA

3. IV 2023 | Vlasnici električnih automobila i plug-in hibrida sada mogu jednostavno da napune svoja vozila u svim Stop Shop ritejl parkovima u Srbiji. Mreža savremenih električnih punjača postavljena je u saradnji Stop Shop ritejl parkova i kompanije Charge&GO, lidera u razvoju elektromobilnosti u Srbiji.

Stop Shop je prvi brend na tržištu Srbije u segmentu maloprodaje koji je EV punjačima pokrio ceo portfolio. Punjači snage od 20 do 120 kW instalirani su na 14 lokacija: u Čačku, Lazarevcu, Nišu, Požarevcu, Vršcu, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Borči, Smederevu, Subotici, Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru.

„Promovisanje obnovljive energije je važan element ka dostizanju našeg cilja smanjenja emisija. Mreža EV punjača je neophodna za razvoj e-mobilnosti i za šire usvajanje električnih vozila. Imajući to u vidu, želeli smo da našim posetiocima na svim lokacijama u Srbiji ponudimo mogućnost da jednostavno dopune svoje električne automobile tokom kupovine. Nastavićemo da širimo naše usluge ka čistoj i održivoj budućnosti“, kaže Maja Marić, menadžerka operacija u CPI Property Group.

Ova inovativna usluga je još jedan korak u nastojanjima kompanije da ponudi moderno i ekološko iskustvo kupovine. Svi Stop Shop objekti u Srbiji imaju takođe pametne solarne klupe sa punjačima za telefone, besplatnim bežičnim internetom, kao i informacijama o vremenu i kvalitetu vazduha. Osim toga, kompanija je nedavno postavila 2.414 fotonaponskih solarnih panela na krov Stop Shop-a u Požarevcu za proizvodnju zelene energije i smanjenje emisije CO2.

Kompanija je član Saveta za zelenu gradnju Srbije (SGBC), organizacije koja se zalaže za promovisanje održivih rešenja u građevinarstvu. Takođe, kompletan Stop Shop portfolio u Srbiji poseduje BREEAM sertifikate sa najvišim ocenama za održivi dizajn.