SINAGOGA SOMBOR: PRIHOD ZA DEVET MESECI 6,2 MILIJARDE DINARA

8. XI 2022. | Sinagoga doo Sombor, veleprodaja i maloprodaja prehrambene robe, za prvih devet meseci 2022. godine ostvarila je prihod od 6,2 milijarde dinara što je povećanje od 24% u odnosu na isti period prošle godine.

Najviši nivo rasta ostvaren je u uvozu ambalažnih papira i prodaji transportne i komercijalne ambalaže od 60%, prvenstveno kao posledica rasta cena tih roba, a nesto niži u veleprodaji 25% i maloprodaji 18%.

Dobit je pratilo povećanje prihoda, a ostvarena je pre svega zbog avansnih plaćanja pri nabavci robe i nivelacija zaliha pri poskupljenjima roba.

Rast prihoda je iznad nivoa povećanja cena roba iz našeg sektora i ostvareno je naturalno povećanje prometa. Stalno širenje mreže veleprodajnih kupaca na čitavoj teritoriji Republike Srbije i povećan broj ulazaka potrosača u naše maloprodajne objekte  doprinose stabilnom rastu kroz ceo period poslovanja.

U poslednjem kvartalu očekuje se rast na istom nivou jer smo već sada dogovoreni sigurnu poslove u narednom period, poručuju iz Sinagoge.