SINAGOGA SOMBOR: PRIHOD U PRVOM KVARTALU 1,2 MILIJARDE DINARA

18.04.2019 - Sinagoga copy 1

19. IV 2019. | Sinagoga Sombor, veleprodaja i maloprodaja prehrambene robe, za prva tri meseca 2019.  godine ostvarila je prihod od 1.200.000.000 dinara, što je povećanje od 10% u odnosu na isti period 2018. godine.

Rast je ostvaren u svim segmentima poslovanja s tim da je najveći od 20% ostvaren u veleprodaji, 8% u maloprodaji i 5% u uvozu ambalažnih papira i prodaji transportne i komercijalne ambalaže.

Rast prihoda i dalje ne prati ostvarena dobit i ona je manja od prošlogodišnje za 18%.

“Razlozi rasta prihoda su u povećanom broju kupaca u veleprodaji kroz širenje mreže distribucije po celoj teritoriji Srbije, a u maloprodaji zbog povećanja prodajnih površina u objektima i asortimana artikala koji su dostupni potrošačima. Zahtevi kupaca su sve specifičniji i veoma je teško zadovoljiti njihova očekivanja. S druge strane, svi napori u poboljšanju usluga i kvaliteta ponude značajno povećavaju troškove, što vrlo negativno utiče na profit. I u ovom kvartalu značajna sredstva izdvajamo za ulaganja u opremu za prodaju robe, jer kupac, u situaciji kada može da bira, očekuje najviše standarde pri zadovoljenju svojih potreba”, saopštili su iz Sinagoge.

Nakon otvaranja novog marketa u februaru, ova kompanija planira i otvaranje svog devetog marketa tokom ovog meseca, takođe na 400m² prodajne površine, saglasno novoj postavci u formatu maloprodajnih objekata.