RIZNICA UKUSA IZ SRBIJE

10. X 2022 | Do 19.10, na posebno obeleženim mestima u svim Super Vero hipermarketima izložena je jedinstvena ponuda Riznica ukusa iz Srbije. Reč je o proizvodima visokog kvaliteta, koji su nastali u malim poljoprivrednim gazdinstvima iz različitih krajeva Srbije. Ovim projektom se izlazi u susret željama kupca za otkrivanjem kvalitetnih domaćih brendova sa proverenim geografskim poreklom i povoljnim cenama. Ujedno, malim privrednicima sa pomaže da razviju brendove pod sopstvenim imenom, zbog čega oni ostaju nezavisni i pristupačni kupcima. Super Vero ih dodatno stimuliše da konkurišu za žig ‘čuvarkuća’, što je garancija da je bar 70% sirovine iz Srbije.

Nabavka autentičnih proizvoda, naročito iz udaljenijih delova zemlje, za mnoge Beograđane je do sad predstavljala pravu malu avanturu. U Super Veru se u kontinuitetu radi na jačanju ove vrste asortimana pa se u Super Vero riznici ukusa iz Srbije može naći više od 300 proizvoda tokom cele godine.

Ni jedna gozba se ne može zamisliti bez suhomesnatih specijaliteta. Tu posebno mislimo na proizvode koji nam dolaze sa Zlatibora, ali tu su i sremski kulen i drugi proizvodi bez aditiva, kao i čuvena peglana kobasica iz pirotskog kraja. S druge strane, Pešterska visoravan je poznata po lekovitom rastinju i bogatim planinskim pašnjacima za ispašu stoke, pa goveđu pršutu i kobasice, jagnjeće meso i ništa manje čuveni kajmak I sjenički sir, krasi specifičan ukus postojane arome.

Mlečni proizvodi se mogu navesti kao zaštitni znak srpske trpeze. Od punomasnog planinskog kravljeg mleka Zapis Tare do proizvoda od kozjeg mleka sa višestrukim blagodetima po organizam, preko organskog ovčijeg sira i kačkavalja Mlekarske škole iz Pirota, Riznica ukusa iz Srbije nudi za svakog po nešto.

U ovom periodu godine se više pažnje poklanja proizvođačima čiji proizvodi nemaju štetnih dodataka, a koji mogu imati pozitivan uticaj na zdravlje. Zato napominjemo da se u Riznici mogu naći i proizvodi poput organskih matičnih sokova od šumske borovnice i drugog voća, ali i proizvodi od mangulice iz čuvenog uzgajališta iz Zasavice, gde se životinje kreću slobodno i žive pod minimalnim uticajem čoveka.

Naravno, u sezoni slava koja nam sledi, domaćini će se potruditi da gostima kompletiraju ugođaj dobrim pićem, a manastirska vina iz Hilandara, Dečana, Bukova ili iz Metohije iz čuvene vinarije Duša Metohije porodice Đuričić svojim će kvalitetom zadovoljiti i najzahtevnije ljubitelje vina. Takođe, na policama Super Vera naći ćete i neke neobične domaće proizvode, poput izrazito zdravog fermentisanog belog luka od lokalnog proizvođača Crni biser. Ovako tretiran beli luk postaje crne boje, ali ostaje bez neprijatnog mirisa i može se dodati i u poslastice. Tu su i proizvodi od tartufa sakupljenih po Fruškoj gori I Šumadiji, Tartufi SR (maslinovo ulje sa ukusom crnog i belog tartufa, ulje u spreju sa ukusom crnog tartufa, morska so sa crnim tartufom itd).