MOBILNI MAMOGRAF U BEOGRADU

11. X 2022 | Povodom obeležavanja oktobra – Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, u okviru kampanje “Hajde da imamo vremena za pregled” koju Grand kafa sprovodi u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije ‘Dr Milan Jovanović Batut’, Ministarstvom zdravlja i Fondom B92, od utorka, 11. oktobra 2022. godine, mobilni mamograf biće postavljen u Beogradu.

Svoj termin za preventivni mamografski pregled dame mogu zakazati radnim danima od 10 do 14h, na brojeve telefona 060/7171523 i 060/7171969, kao i putem e-maila: skrining_mamografija@batut.org.rs.

Mobilni mamograf je postavljen na Kalemegdanu (Carigradski drum, ulaz iz Uzun Mirkove), gde će se svakog dana od 9 do 19h obavljati mamografski pregledi. Pregled se preporučuje svim ženama iznad 45 godina, kao i ženama od 40. godine koje u svojoj porodičnoj anamnezi imaju blisku srodnicu obolelu i lečenu od raka dojke.

Uz poruku “Ne gledaj u šolju; pregledaj se!“, Grand kafa zajedno sa partnerima, nastavlja borbu protiv najčešćeg malignog tumora kod žena i podseća na izuzetnu važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlja. Zahvaljujući ovoj kampanji, u prethodnih sedam meseci u mobilnom mamografu pregledano je više od 8.000 žena u četiri grada u Srbiji.

Oktobar je Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, kada se dodatno skreće pažnja na rasprostranjenost ove bolesti i uz poruku “Pogledaj, pregledaj, proveri” podiže svest o značaju prevencije, ranog otkrivanja i pravovremenog lečenja osoba obolelih od raka dojke.