RENOVIRANA LABORATORIJA NA INSTITUTU ZA ONKOLOGIJU I RADIOLOGIJU

11. XII 2018 | Laboratorija za medicinska istraživanja na Institutu za onkologiju i radiologiju renovirana je i spremna za korišćenje, zahvaljujući prikupljenim sredstvima na humanitarnoj aukciji slika koju je organizovala kompanija Delhaize Serbia.

Priliku da prvi pogledaju kako sada izgleda renovirana laboratorija koju će koristiti medicinsko osoblje Instituta imali su prof. dr Radan Džodić, v.d. direktora Instituta za onkologiju i radiologiju i Kvantan Roje, generalni direktor kompanije Delhaize Serbia.

“Drago nam je kada vidimo da je prepoznat veliki trud i rad koji ulažemo da bi svi naši pacijenti, ali i celokupno osoblje, doktori, sestre, medicinski tehničari imali bolje uslove. Veliku zahvalnost dugujemo kompaniji Delhaize Serbia i verujemo da je ovo samo početak naše saradnje”, istakao je prof. dr Radan Džodić, v.d. direktora Instituta za onkologiju i radiologiju.

Ovo je samo prva u nizu akcija koje je kompanija Delhaize Serbia sprovela u saradnji sa RTS-om, u želji da podrži i doprinese ostvarivanju ciljeva nacionalne kampanje ‘Rak je izlečiv’ u cilju podizanja svesti o važnosti prevencije i obezbeđivanja boljih uslova za zdravstvenu negu obolelih od malignih bolesti.

“Ponosan sam što je kompanija Delhaize Serbia deo velikog projekta ‘Rak je izlečiv’. Nama je tema prevencije izuzetno bitna i drago mi je što smo zajedno sa našim partnerima i kupcima uspeli da renoviramo laboratoriju na Institutu za onkologiju. Siguran sam da će lekari u ovoj laboratoriji lakše obavljati sve neophodne pretrage i da će pacijenti imati bolje uslove lečenja”, kaže Kvantan Roje, generalni direktor kompanije Delhaize Serbia.

Podrška Institutu za onkologiju i radiologiju se nastavlja, završen je i drugi krug humanitarne prodaje slika, a veliki broj građana učestvuje u akciji ‘Napravi razliku, pruži priliku’, u okviru koje do 12. decembra mogu da zaokruže račun i doniraju kusur u humanitarne svrhe. Sva prikupljena sredstva iz ovih akcija biće donirana Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije za nabavku neophodne medicinske opreme.