REORGANIZACIJA POSLOVANJA NA ZAPADNOM BALKANU: PepsiCo seli Marbo proizvodnju u Srbiju

20. X 2021 | Kompanija PepsiCo do kraja godine će ugasiti proizvodnju u svojoj fabrici čipsa Marbo u Laktašima.

Gašenje fabrike čipsa zvanično je potvrđeno iz kompanije PepsiCo, iz koje za portal Capital kažu da se proizvodnja seli u opštinu Bački Petrovac u Srbiji, te da je reč o novoj poslovnoj strategiji.

“Fabrika Marbo biće rekonstruisana u centralni distributivni centar za celo tržište Bosne i Hercegovine, dok će fabrika u Magliću (opština Bački Petrovac, Srbija) postati regionalni proizvodni centar kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana, u čijem sastavu Marbo posluje već 13 godina”, kažu oni.

Dodaju i da će preduzeće Marbo nastaviti prodaju i distribuciju u BiH, te da će sektori logistike i prodaje, kao i deo drugih administrativnih funkcija ostati u Laktašima.

“Ovakva reorganizacija poslovne strukture će biti završena do kraja 2021. godine”, kažu u kompaniji PepsiCo.

Buduće operacije u Bosni i Hercegovini će podrazumevati 32 zaposlena u Laktašima, dok će ostalih 127 dobiti otpremnine na osnovu socijalnog programa.

“Kako smo svesni uticaja koji će ova odluka imati na naše zaposlene, otpremnine će biti više od zakonski propisanih, a Marbo će osigurati da zaposleni imaju dovoljno vremena da pronađu druge mogućnosti izvan kompanije PepsiCo. Takođe, prema globalnoj politici mobilnosti kompanije PepsiCo, svi zaposleni u Laktašima imaće priliku da se prijave za novootvorena i upražnjena radna mesta u Magliću i imaće pravo na dodatak za preseljenje u skladu sa globalnom politikom”, poručili su iz kompanije.

Izvor: B92.net