‘PRATI SUNCOKRET’ – LIKOVNI KONKURS ZA OSOBE SA DAUNOVIM SINDROMOM

24122020-dijamant konkurs

24. XII 2020 | Tokom svoje tradicije, duge više od 80 godina, Dijamant je kao društveno-odgovorna kompanija uvek bio uz one kojima je pomoć najpotrebnija. Ovoga puta, to su deca i sve osobe sa Duanovim sindromom, koje zbog njihovog vedrog duha, blage naravi i naročite topline kojom zrače, zovu – suncokreti.

“Žuti cvet, simbol Sunca, sreće i nade, istovremeno i zaštitni znak kompanije Dijamant, sada nas spaja u zajedničkoj akciji pod nazivom ‘Prati suncokret’. Reč je o likovnom konkursu koji organizujemo u želji da negujemo osmehe osoba sa Duanovim sindromom i da im početak Nove godine učinimo lepšim i zanimljivijim. Svoje radove na temu ‘Suncokret’, mogu predati svojim udruženjima od 28. 12. 2020. do 10. 01. 2021, a ukoliko su van udruženja radove mogu poslati na adresu: Dijamant ad, Temišvarski drum 14, 23101 Zrenjanin, uz naznaku: Za likovni konkurs ‘Prati suncokret’. Takođe, obavezno je navesti ime i godište autora rada”, kažu iz kompanije Dijamant.

Pristigli radovi biće prikazani na zajedničkoj izložbi nakon završetka konkursa, a nekoliko odabranih krasiće, u narednom periodu, boce Dijamant ulja od čije prodaje će po jedan dinar biti doniran Savezu udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom u Srbiji.

Odabrani radovi, pristigli na konkurs ‘Prati suncokret’, moći će da se vide i u prodajnim objektima širom Srbije koji svojim potrošačima nude Dijamant ulje, kao i u sredstvima javnog informisanja. Na taj način kompanija Dijamant želi da skrene pažnju javnosti na osobe sa Daunovim sindromom, da podrži njihovo uključivanje u društvo i osamostaljivanje.

‘Prati suncokret’ jer – imamo više  sličnosti nego razlika.