POTVRĐEN STANDARD KVALITETA: Mlekara Šabac dobila IFS sertifikat

30. III 2020 | Mlekara Šabac je stekla IFS Food sertifikat – najviši sertifikat u proizvodnji hrane, izdat od strane sertifikacione kuće Quality Austia, čime je pokazala da ispunjava svetske standarde kvaliteta i bezbednosti proizvoda, saopšteno je iz kompanije.

Ovo je za Mlekaru već drugi iz grupe globalnih GFSI standarda jer skoro deceniju poseduje i FSSC 22000, zahvaljujući kojima nastupa kao najveći izvoznik visoko kvalitetnih mlečnih proizvoda iz Srbije na tržištima od Rusije preko Evrope do Amerike.

“Ispunjenje IFS standarda i sticanje sertifikata, sa najvišom ocenom, dodatna je vrednost za našu kompaniju jer nam otvara vrata svetskih prodajnih lanaca od Špara preko Carrefoura do Aldija, Metro Cash&Carryja, Tescoa i drugih, ali i za potrošače. Sa jedne strane pokazali smo, koliko su zaposleni u Mlekari Šabac svesni svog doprinosa i odgovornosti za bezbednost i kvalitet naših mlečnih proizvoda, u skladu sa svetskom praksom, a sa druge da je posvećenost potrošačima širom sveta glavni vodič i izvor inspiracije za svaki novi projekat”, izjavila je Radenka Golubović direktor kontrole kvaliteta u Mlekari Šabac.

Iz kompanije ističu da Mlekara Šabac nastavlja kontinuirano da prati i implementira nove trendove u okviru standarda kvaliteta i bezbednosti hrane, jer samo ovakvim pristupom poslu može ostvariti održivo poslovanje, i uspešno nastaviti svoju tradiciju dugu već 90 godina.