PetTech 3: Purinin program traži najbolje startapove u oblasti brige o kućnim ljubimcima

29 XI 2021 | Jedinstveni razvojni program ‘Unleashed’ brenda Purina, treću godinu zaredom objavljuje poziv za prijavljivanje startap preduzetnika u oblasti brige o kućnim ljubimcima u Evropi koji pored novčane pomoći od 50.000 švajcarskih franaka, dobijaju i svu neophodnu podršku Purina stručnjaka.

Program pomaže u razvoju i podržava kreativne startapove koji se bave inovativnim proizvodima i uslugama u oblasti brige o kućnim ljubimcima. Unleashed u svojoj trećoj godini postojanja prednost daje startapovima koji primenjuju održive inovacije u ishrani, uslugama ili tehnologiji, ali i svim preduzetnicima koji se bave inovativnim proizvodima i uslugama i pomažu da se ojača veza između ljubimaca i ljudi. Kroz 24 nedelje šest preduzetnika iz Evrope će imati mogućnost da uz pomoć Purininog tima stručnjaka ubrzaju razvoj svog projekta i to kroz bolje razumevanje tržišta, potrošača, ali i neophodnih aktivnosti za unapređenje poslovanja.

“Program Unleashed je za dve godine podržao 12 startapova koji su partnerstvom sa Purina timom razvili i unapredili svoje poslovanje, i to je osnova našeg uspeha. Sa nestrpljenjem iščekujem treći ciklus i pozivam sve inovativne startape za brigu o kućnim ljubimcima koji su aktivni na polju održivosti da se prijave”, izjavila je Kim Bill, direktorka Laboratorije za ubrzan razvoj kompanije Purina.

Jedan od podržanih startapova sa najvećom stopom rasta koji se sprovodi u preko 18 kompanija i 7 univerziteta u Velikoj Britaniji, jeste i startap ‘BorrowMyDoggy’ koji vlasnicima ljubimaca pomaže da pronađu podršku ljubitelja pasa u svojoj okolini. Rikke Rosenlund, osnivač ovog startapa, rekao je da se zahvaljujući programu Unleashed ‘BorrowMyDoggy’ konstantno razvija. “Uz pomoć znanja i resursa stručnjaka iz Purine zvanično smo pokrenuli i ’BorrowMyDoggy for Work’ šemu koja zaposlenima omogućava da pronađu ljude od poverenja u svojoj okolini koji će im pomoći u u čuvanju psa tokom radnog dana”, dodao je Rosenlund.

Preduzetnici koji žele da usavrše svoj proizvod ili uslugu u oblasti brige o kućnim ljubimcima i uz stručnu podršku Purininog tima unaprede svoje poslovanje, mogu podneti prijavu na web stranici unleashedbypurina najkasnije do 31. decembra 2021. godine. Šest preduzetnika koji će biti deo šestomesečnog programa Unleashed biće proglašeni u aprilu 2022. godine, kada i startuje program ubrzanog razvoja kompanije Purina.