PAYONEER I MASTERCARD UŠLI U PARTNERSTVO: Širok spektar mogućnosti za digitalno poslovanje

24. III 2021 | Payoneer Inc, globalna platforma za plaćanje i podršku trgovini koja opslužuje milione digitanih firmi širom sveta, ušao je u partnerstvo sa Mastercardom.

Prvi rezultat ove saradnje je Payoneer Mastercard kartica za digitalnu kupovinu, koja je posebno prilagođena za mala i srednja preduzeća (MSP), internet trgovce i frilensere širom sveta, a Payoneer i Mastercard će tesno sarađivati na još boljem ispunjavanju potreba B2B tržišta.

Ovo partnerstvo je usledilo ubrzo nakon što je Payoneer objavio da postaje javno akcionarsko društvo preko transakcije sa kompanijom za preuzimanja posebne namene, čime će po zaključenju vrednost Payoneera dostići oko 3,3 milijarde dolara. Mastercard će Payoneeru obezbediti pristup novim inovativnim proizvodima i prednostima u cilju boljeg ispunjavanja potreba klijenata, dok će Mastercard iskoristiti Payoneerovo globalno prisustvo u B2B segmentu i steći pristup ekosistemu ove kompanije koji broji preko 5 miliona firmi.

Zahvaljujući Payoneer Mastercard kartici za digitalnu kupovinu, firme koje primaju uplate preko Payoneera će ostvariti sledeće prednosti:

  • trenutan pristup sredstvima
  • kupovina sa bilo kog mesta u svetu gde se Mastercard koristi i mogućnost povezivanja kartice sa mobilnim novčanicima
  • pristup ka više kartica
  • pristup virtuelnim karticama

„Ovo partnerstvo sa Mastercardom je krupan korak kojim naši klijenti na raspolaganju imaju još jedan jednostavan način da pristupaju i troše svoja sredstva iz prodaje na tržištu i B2B trgovine. Izuzetno nam je drago što smo postali Mastercardov partner jer time proširujemo svoju globalnu ponudu, i tržištima i MSP nudimo najbolje mogu
e rešenje”, izjavio je Čarls Rozenblat, strateški direktor Payoneera.

„Izuzetno smo fokusirani na omogućavanje bržih, jednostavnijih i bezbednijih digitalnih pla
anja u odgovoru na sve veće potrebe firmi i klijenata. Radujemo se tesnoj saradnji sa Payoneerom u ključnom segmentu MSP kroz kombinaciju njegovog značajnog prisustva i snage Mastercardove mreže”, izjavila je Šeri Hejmond, izvršni potpredsednik za digitalna partnerstva u Mastercardu.

Korisnici koji već imaju Payoneer kartice će i dalje imati nesmetan pristup svojim postojećim karticama. Kartice za digitalnu kupovinu će biti opšte dostupne u drugoj polovini 2021. godine.

O Payoneeru:

Payoneer omogućava biznisima svih veličina da obavljaju transakcije na globalnom nivou jednako jednostavno kao i na lokalnom. Payoneerova digitalna platforma pojednostavljuje globalnu trgovinu za milione malih preduzeća, prodavnica i kompanija iz 190 zemalja i teritorija. Zahvaljujući snažnoj tehnologiji, usklađenosti, poslovanju i bankarskoj infrastrukturi, Payoneer vrši čitav niz usluga među kojima su prekogranična plaćanja, obrtni kapital, poreska rešenja, trgovinske usluge i upravljanje rizikom. Podsticanjem rasta klijenata, od preduzetnika u usponu na tržištima u razvoju do vodećih svetskih digitalnih brendova kao što su Airbnb, Amazon, Google, Upwork i Walmart, Payoneer čini globalnu trgovinu lakom i bezbednom. Osnovan 2005. godine, Payoneer ima timove širom sveta. Payoneer je u februaru 2021. godine sklopio obavezujući sporazum o spajanju sa kompanijom FTAC Olympus Acquisition Corp (NASDAQ: FTOC) i na osnovu te transakcije će postati američko javno akcionarsko društvo. Očekuje se da transakcija bude završena u prvoj polovini 2021, nakon ispunjenja standardnih zaključnih uslova.