OTVORENA PRVA METRO FRANŠIZNA ‘JUTRO’ RADNJA U BEOGRADU

17. VII 2023. | Prva ‘Jutro’ radnja u Beogradu otvorena je u centru Zemuna, u okviru Metro trgovačke franšize koja dugoročno podržava razvoj poslovanja malih i nezavisnih trgovaca. Radnja ‘Trivuk’ u Zemunu, u vlasništvu Željka Trifunovića i njegove porodice, pridružila se ‘Jutro’ franšizi i iskoristila priliku za modernizaciju objekta i poslovanja u skladu sa svetskim trendovima u maloprodaji.

“Nakon 18 godina saradnje sa Metroom, odlučili smo da se pridružimo franšizi ‘Jutro’, zato što smo videli ozbiljnu priliku za dalji rast i unapređenje. Ovo je zajednička investicija koja je omogućila da danas predstavimo renoviran i moderan objekat, sa dobrom i pouzdanom ponudom i prepoznatljivom komšijskom uslugom. Naši verni kupci već reaguju odlično, odmah primećuju veliki napredak i promenu i to je potvrda da smo doneli dobru odluku u partnerstvu sa Metroom “, rekao je Željko Trifunović, vlasnik radnje, koja će od sada nositi i ime ‘Jutro’ u skladu sa programom franšize.

U ponudi radnje u Zemunu nalazi se oko 5.000 proizvoda, među kojima su i ‘Trivuk’ suhomesnati proizvodi iz samostalne proizvodnje. Ovaj objekat ima i ponudu brze hrane, kao i menjačnicu.

“Kao veletrgovac podržavamo nezavisne trgovce jer verujemo da su njihov opstanak i razvoj ključni za zdravu srpsku trgovinu, te i ekonomiju. U pitanju su najčešće mali, porodični biznisi, baš kao što je ‘Trivuk’ i zato je bitno da postoji sveobuhvatan plan podrške ovim preduzetnicima. Zbog toga Metro želi da ‘Jutro’ radnje predstavljaju primer dugoročnog i održivog rasta, modernizacije i unapređenje poslovanja malih trgovaca u Srbiji, a dosadašnja iskustva pokazuju da smo na dobrom putu“, izjavio je André Rinnensland, generalni direktor kompanije Metro Cash&Carry Srbija.

U planu je da Metro podrži otvaranje više stotina ‘Jutro’ radnji širom zemlje, kroz ulaganje u unapređenje postojećih malih trgovinskih objekata, u vrednosti od nekoliko miliona evra u narednim godinama. Prva ‘Jutro’ radnja u Srbiji otvorena je nedavno na Divčibarama, uz podršku Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, a ovaj objekat je odmah prepoznat kao moderan format koji ispunjava očekivanja sve više gostiju na ovoj turističkoj destinaciji.

Radnja ‘Jutro’ u Zemunu je otvorena u prisustvu porodice Trifunović, uprave kompanije Metro Cash&Carry Srbija i direktorke ljudskih resursa Metro Grupe, Christiane Giesen.