OBELEŽENO 15 GODINA OD OSNIVANJA PROGRAMA ‘ZAJEDNICI ZAJEDNO’

21. II 2024 | Kompanija NIS obeležila je u prisustvu prijatelja i partnera 15 godina od osnivanja programa društvene odgovornosti ‘Zajednici zajedno’ čiji je osnovni cilj da doprinese razvoju lokalnih zajednica širom Srbije. Na svečanosti u Palati Srbija predstavljeni su rezultati 1.136 projekata koji su realizovani u 13 gradova i opština naše zemlje, u kojima kompanija posluje. U ove projekte kompanija NIS je ukupno uložila više od 1,7 milijardi dinara.

‘Zajednici zajedno’ je jedan od najznačajnijih društveno-odgovornih programa u Republici Srbiji. Putem ovog programa kompanija aktivno doprinosi razvoju lokalnih zajednica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Pančevu, Zrenjaninu, Požarevcu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu.

Svečanom događaju prisustvovali su Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS, Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, ministri u Vladi Republike Srbije, predstavnici partnerskih lokalnih samouprava, kao i brojni gosti i nosioci projekata koji su realizovani u okviru programa ‘Zajednici zajedno’.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, u svom obraćanju je kazao da “lideri treba da pruže primer drugima” i kada je reč o podršci zajednici.

“Zbog toga već 15 godina, u saradnji sa našim prijateljima širom Srbije, odlučno doprinosimo boljem životu naših sugrađana. Ali, želim da kažem da je za nas to tek početak. Uz podršku Vlade Srbije, lokalnih samouprava i zajednice, mi nastavljamo da gledamo u budućnost. A u saradnji sa vama tu budućnost pretvaramo u delo”, rekao je Tjurdenjev.

Svesna da svoj napredak duguje zajednici u kojoj posluje, kompanija NIS je sprovođenjem programa ‘Zajednici zajedno’ pokazala da su građani i njihove potrebe uvek u njenom fokusu. U saradnji sa partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije, osnovan 2009. godine, program ‘Zajednici zajedno’ je zaživeo doprinoseći razvoju lokalnih zajednica putem realizacije projekata u oblastima nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta. Tokom prethodnih 15 godina unapređen je rad više od 180 obrazovnih ustanova, više od 40 institucija kulture, opremljeno je 45 bolnica i domova zdravlja, donirano je 14 sanitetskih i patronažnih vozila, uređeno je ukupno 146 dečjih igrališta, parkova,  sportskih terena i objekata.

Jedan od ciljeva programa je i podrška deci i mladima, što je u skladu sa sloganom kompanije ‘Budućnost na delu’. Za doprinos društveno-odgovornom poslovanju i unapređenju kvaliteta života zajednice program ‘Zajednici zajedno’ kompanije NIS dobio je brojne nagrade i priznanja.