NOVOGODIŠNJA PODRŠKA DEČIJIM BOLNICAMA KOMPANIJA UNILEVER I MERCATA VT

18.01.2021 - Donacija Unilevera i Mercte decijim bolnicama copy

18. I 2021. | Kompanija Unilever, uz pomoć distibutera Mercata VT obezbedila je donaciju 1000 litara proizvoda Domestos Thick Bleach Pine i Domestos Thick Bleach Atlantic za dečije bolnice: Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ‘Dr Vukan Čupić’, bolnici za pedijatriju ‘Dr Olga Popović–Dedijer’ i univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova. Podrška je realizovana u saradnji sa Novak Đoković Fondacijom u okviru njenog projekta opremanja i obnove prostorija za edukaciju i zabavu dece u ovim dečijim bolnicama u Beogradu ‘Budućnost. Na vreme.’

Donacija vrednosti nešto više od 180.000 dinara je raspoređena prema prioritetima i potrebama institucija, sa ciljem da se na ovaj način obezbedi podrška, što bolja higijena i bezbedniji uslovi boravka, kako za decu koja su na lečenju, tako i za medicinsko osoblje, ali i kako bi se druge kompanije i pojedinci inspirisali da urade isto.

“Naša želja je da pomognemo i da, na način na koji možemo, olakšamo svakodnevno održavanje zdravih higijenskih uslova u dečijim bolnicama, sa željom za brzi oporavak i zdravo detinjstvo uz porodicu i najmilije. Drago nam je da smo partneri u ovoj pozitivnoj priči koja će pomoći deci da na što lepši način provedu praznike. Ovo je samo jedna u nizu i planiramo da nastavimo donacije, a sve u dogovoru sa institucijama i njihovim potrebama”, rekao je Dobrivoje Milovanović, direktor kompanije Unilever u Srbiji.

Domestos Thick Bleach Pine je proizvod na bazi hlora i reč je o biocidnom proizvodu koji se pored domaćinstva koristi u objektima javnog zdravlja, kao i u drugim javnim i industrijskim objektima. Prema analizama nezavisnih laboratorija uništava 99.9% mikroba, uključujući viruse, bakterije, gljivice i spore.