NESTLÉ LITERARNI KONKURS UKLJUČIO STUDENTE U OTVORENI DIJALOG SA BUDUĆIM POSLODAVCIMA

22. IX 2023. | Kao kompanija koja podržava mlade u njihovom učenju, ličnom i profesionalnom razvoju, Nestlé Srbija je početkom meseca inspirisala studente širom naše zemlje da kroz pismo upućeno budućem poslodavcu predstave svoje profesionalne snove i očekivanja. Konkurs je uspešno završen a objavljivanjem pobednika i zvanično je završena kampanja posvećena mladima koja je trajala gotovo celo leto.

Najkreativniji rad po oceni žirija napisala je studentkinja Nikolina Dimitrijević sa Fakulteta organizacionih nauka i osvojila glavnu nagradu – laptop i priliku da dobije važne smernice za razvoj buduće karijere uz ručak sa Marjanom Davidović, generalnom direktorkom Nestlé-a za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju – dok su svi učesnici od partnera projekta Lagune dobili besplatan pristup elektronskoj bazi od preko 3.000 knjiga putem aplikacije EDEN Books.

Nestlé Srbija pokrenuo je ovu kampanju u želji da započne otvoreni dijalog sa mladima kako bi im pomogao u prvim koracima u karijeri i zajedno sa njima izgradio što bolje uslove rada. Slobodno predstavljajući svoje stavove imaginarnom poslodavcu, studenti su otkrili da priželjkuju radno okruženje koje će im pružiti mogućnost da se kreativno izraze i izrazili snažnu želju za ličnim i profesionalnim razvojem. Većini njih prijalo bi fleksibilno, nestandardno radno vreme, koje bi im omogućilo da lakše uspostave ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Takođe veoma cene mentorske programe, kao i team building inicijative koje jačaju osećaj pripadnosti kolektivu i angažovanja ka zajedničkom cilju.

“Zahvalni smo našim akademcima na iskrenosti i spremnosti da sa nama podele kako vide sebe u poslovnom svetu i šta je to što bi opredelilo njihov odabir poslodavca. Dobili smo dragocene uvide koji će nam pomoći da ih bolje razumemo kako bismo gradili radno okruženje u kom zajedno možemo da rastemo. Nama su potrebne njihove sveže ideje, a verujemo da naše iskustvo njima može olakšati prve korake u profesionalnom razvoju. Posvećenost mladima je trajno opredeljenje Nestlé-a, jer su oni ti koji svojim svežim perspektivama u interakciji sa iskusnijim kolegama menjaju stvarnost na bolje“, istakla je Tijana Bošnjak, menadžerka ljudskih resursa u Nestlé Srbija, koja je bila deo tročlanog žirija, zajedno sa piscem Živojinom Žikom Petrovićem i alpinistom Milošem Ivačkovićem.

Za vreme trajanja konkursa, na Nestlé stranicama na Fejsbuku i Jutjubu kreirani su edukativni sadržaji u različitim formatima, koji će studentima i svežim diplomcima pomoći da postanu konkurentniji na tržištu rada. Takođe, tu su mogli pročitati savete kako sastaviti CV i motivaciono pismo i poslušati inspirativne priče uspešnih poslovnih ljudi.

Inspirativni konkurs osmišljen je kao dodatna komponenta Nestlé programa plaćene letnje prakse Summer’s Cool, koji je u julu organizovan po četvrti put kod nas. Četrnaest studenata i diplomaca prošli su ovog leta treninge u različitim sektorima, od finansija do digitalnog marketinga, učeći od najboljih stručnjaka najveće svetske prehrambene kompanije. Do sada je Nestlé Summer’s Cool u Srbiji pohađalo više od 40 studenata i diplomaca, a najbolji od njih dobili su posao u Nestlé Srbija.